Moi, mitä etsit?
AOC Beaujolais on läntisessä Ranskassa, Lyonin yläpuolella sijaitseva viinintuotantoalue. Beaujolais Villages -apellaatio on puolestaan AOC Beaujolaista rajatumpi alue, joka sijaitsee pääosin laakson keskiosassa ulottuen pohjoiseen, missä se ympäröi Beaujolais’n kuuluisat Crut.
Tyypillisesti beaujolais nouveau -viinin rypäleet käyvät läpi macération carbonique -nimellä tunnetun menetelmän. Perinteisestä punaviinin valmistusprosessista poiketen rypäleitä ei murskata ennen käymistä. Kokonaiset rypäleet tuodaan astioihin, joissa käyminen alkaa rypäleen sisäisesti, ennen kuin rypäleessä kasvava paine rikkoo kuoren ja rypäleet murskautuvat luonnollisesti. Tämän jälkeen prosessi jatkuu normaalin punaviinin valmistustavan mukaisesti.Moillardin nuori viini tehdään puhtaasti Gamay-lajikkeesta, jonka rypäleet kasvavat Sâone-joen rannalla. Käsin korjuu mahdollistaa tarkkuuden ja terveiden rypäleiden valikoinnin jo tarhalla sekä hellävaraisen keruun, jonka tuloksena rypäleet eivät murskaudu ennen kuljetusta viinitilalle. Rypäleiden terveys ja ehjyys ovat avainasemassa valmistusmenetelmässä, joka on tyypillinen beaujolais nouveau -viineille.
Moillard Beaujolais-Villages Nouveaun rajatumpi tuotanto-alue ja hyvä hinta-laatusuhde tekevät viinistä erityisen kiinnostavan. Olitpa sitten kokenut uuden sadon viinien nautiskelija tai ensimmäistä kertaa innostunut beaujolais nouveau -viinistä, kannattaa Moillard painaa muistiin.
Ruokasuositus:
juusto,
seurustelu,
salaatti
Tuottaja: Moillard
Rypäle: Gamay 100%
Väri: Sinipunainen
Makutyyppi: mehevä & hilloinen
Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, runsaan kirsikkainen, mansikkainen, herukkainen, kevyen luumuinen, vadelmanlehtinen
Alkoholi -%: 13
Tarjoilulämpötila: 16-18
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: Lasipullo
Saatavuus: Alko (438317)