Parhaat pääsiäisviinit – poimi suositukset
Näillä viineillä hurmaat pääsiäisvieraat
Millainen on hyvä pääsiäisviini? Onko ruokana parsaa, lammasta tai mereneläviä? Tässä ovat sesongin herkullisimmat puna,- valko- ja kuohuviinit.
Pääsiäinen on kiistatta yksi vuoden suurimpia ruokajuhlia, jolloin on ihana kokoontua yhteen lähimmäisten kesken, kokata pidemmän kaavan mukaan ja nauttia tarkoin valittua viiniä.
Pääsiäispöydän herkut ovat yleensä jonkin verran tavallisista ruokatottumuksistamme poikkeavia. Varman viiniparin löytää hakemalla ruoasta ja juomasta samankaltaisia ominaisuuksia, tällöin makukokonaisuus on harmoninen ja miellyttävä.
Katso vinkit ja onnistu pääsiäisviinin valinnassa!
Marqués de Cáceres Reserva
Pitkään kypsytetyt karitsa- ja lammasruuat kuten potka tai padat, ovat maultaan intensiivisiä ja melko tuhteja, joten myös viini saa olla täyteläinen ja runsas. Marqués de Cáceres Reserva on tyylikkään monivivahteinen ja täyteläinen, pehmeän tanniininen punaviini, joka tarjoilee kuivattuja hedelmiä, nahkaisuutta, makeita mausteita ja kahvin aromeja. Makean mausteinen lammaspata ja Reserva Rioja -pääsiäisviini hurmaavat varmasti ruokapöydässä!
Armigero Valpolicella Ripasso
Ripasso on klassinen valinta pääsiäispöydän punaviiniksi – se sopii erinomaisesti lampaan kuin juustojenkin seuraan. Armigero Ripasso on keskitäyteläinen ja hienostuneen tanniininen punaviini, joka loistaa monipuolisuudellaan – se sopii niin sellaisenaan nautittavaksi kuin ruokapöytään makuja täydentämään. Punaviinissä maistuvat kypsät karpalot, kirsikat sekä suklainen yrttisyys.
Armigero Ripasso on vivahteikas ja monipuolinen osoitus italialaisen viinintekotaidon notkeudesta. Kyseinen viini pokkasi Helsingin Sanomien sokkomaistelussa upeat arvostelut ja hopeasijan.
Moillard Petit Chablis
Hurmaa pääsiäisen seuralaisesi ranskalaisen bistron kulmakivillä! Burgundin ja Ranskan klassikkoihin kuuluu niin vuonna 1850 perustettu Moillardin viinitalo kuin Petit Chablis. Moillard Petit Chablis on sitruksisen hapokas ja mineraalinen kuiva valkoviini, joka on kuin luotu meren herkkujen kanssa nautittavaksi. Mikä olisikaan ranskalaisempaa kuin sinisimpukat valkoviinikastikkeessa!
Marqués de Cáceres Verdejo
Verdejo on paras pääsiäisviini, kun lautasella on yrteillä ja sitruunalla maustettuja äyriäisiä, vaalealihaista kalaa tai kasviksia. Verdejon hapokkuus tuo raikkautta myös täyteläisemmälle annokselle, kuten risotolle, ja sen aromaattisuus on omiaan tuoreen keväisen vihreän parsan parina.
Arthur Metz Cremant d`Alsace Riesling
Lue lisääArthur Metz Riesling Crémant
Tämä perinteisellä menetelmällä valmistettu elegantti kuohuviini tulee Ranskan Alsacesta arvostetulta Arthur Metzin viinitalolta. Viinin kuivassa maussa on sitrusta, omenaa, aprikoosia, hunajakennoa, miellyttävää paahteisuutta ja hyvä hapokkuus tuomassa ryhtiä tähän intensiiviseen viiniin.
Riesling Crémant tuo raikasta vastapainoa tyylikkäillä kuplillaan ja hapokkuudellaan lohiannoksille.
Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry
Raikkaan hedelmäinen cava tekee juhlasta juhlan! Moderni Freixenet Blanc de Blancs valmistetaan vain valkoisista rypälelajikkeista. Tämä sitruksinen ja persikkainen juoma hurmaa hienostuneilla pienillä kuplillaan – mainio kuohuviini pitkien pääsiäispyhien viettoon hyvässä seurassa! Hapokas ja runsaan hedelmäinen Blanc de Blancs on juhlava pari keväiselle parsapiirakalle vaikkapa lounaalla tai alkuruokana.
Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö
Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!