Suussasulavat blinipannarit & gambas al ajillo sekä tartarpihvi
Marqués de Cáceresin viinit ja täydelliset tarjottavat illanistujaisiin
Kutsu ystävät pikkujouluihin, vuodenvaihteen juhliin tai viettämään kivaa talvi-iltaa, ja kata pöytään herkulliset tarjottavat ja niille sopivat viinit.
Blinipannarista saa helposti näyttävän tarjottavan monenlaisiin juhliin ja sitä voi varioida usealla tavalla. Mikäli haluat siihen kivan espanjalaisen tvistin, lisää sen päälle valkosipulilla ja chilillä maustettuja ravunpyrstöjä – gambas al ajillo.
Resepti
Blinipannari & Gambas al Ajillo
Blinipannari
4 dl maitoa 25 g (½ pkt) hiivaa 1 dl vehnäjauhoja 3 dl tattarijauhoja 1 tl suolaa 1tl sokeria 50 g voita 2 kananmunaa 1 dl vichyäGambas al Ajillo
200 g jättikatkarapuja (pakaste) 4 valkosipulinkynttä 1 dl oliiviöljyä ½ tl chilihiutaleita 1 tl sitruunamehua 1 rkl silputtua lehtipersiljaa Suolaa ja pippuria 1 prk smetanaa MätiäLämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada seos isoon kulhoon ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 45–60 min, kunnes se kuplii.
Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita munat ja voi kohonneeseen taikinaan, lisää vichy.
Kaada taikina leivinpaperille korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Sivele hiukan sulatettua voita pannarin pinnalle.
Leikkaa valkosipulin kynsi puoliksi ja hiero pannarin pintaa valkosipulinkynnellä espanjalaisen pan con tomate -leivän tyyliin.
Kuullota valkosipulia ja chilihiutaleita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää katkaravut ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja lehtipersilja, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä smetana jäähtyneelle pannarille ja asettele katkaravut päälle. Koristele mädillä, chiliviipaleilla, lehtipersiljalla sekä sitruunaviipaleilla.
Marqués de Cáceres Verdejo
Tarjoa blinipannarin kanssa espanjalaista Marqués de Cáceres Verdejo -valkoviiniä. Se on raikas ja hapokas Ruedan laatuviinialueelta tuleva hedelmäinen viini, jonka maussa on kivasti sitruksisuutta ja yrttejä. Se on täydellinen valinta monenlaisten ruokien kanssa tarjottavaksi, niin blinipannarille kuin ihan seurusteluviiniksikin. Kolmen litran hanapakkauksesta riittää isommankin seurueen illanistujaisiin!
Tartarpihvi trendaa ja on monen lempiannos ravintolassa – meidän ohjeellamme onnistut valmistamaan sen myös kotona! Valitse laadukas tuore liha, kysy vinkkiä myös lihakauppiaaltasi. Jos haluat tehdä modernin esillepanon, rakenna pienet tartar-annokset lusikka-annoksiksi.
Resepti
Tartarpihvi
250 g naudan sisäpaisti 1 rkl espanjalaista oliiviöljyä Hienoa merisuolaa Mustapippuria 1 salottisipuli pieneksi pilkottuna 2 rkl kapriksia 2 rkl aiolia 50 g Manchego-juustoa raastettuna 1 rkl ruohosipulia pieneksi pilkottuna Patonkia tarjoiluun
Leikkaa liha ensin syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Sekoita lihan joukkoon oliiviöljy, suola, pippuri, salottisipuli ja kaprikset.
Muotoile lihasta pihvit tarjoiluastioille käsin tai muotin avulla. Pursota päälle aiolia. Raasta Manchego suoraan tartarpihvin päälle, jolloin lopputulos on kauniin ilmava.
Viimeistele ruohosipulilla ja nauti ohueksi siivutetun patongin kanssa.
Marqués de Cáceres Crianza
Paras punaviini tartarpihville on espanjalainen Marqués de Cáceres Crianza. Se on sopivan täyteläinen ja pehmeä, eikä se peitä tartarin hienoa makua. Viini tulee klassiselta Riojan laatuviinialueelta ja on valmistettu käsin poimituista Tempranillo-rypäleistä. Sen mehevän hilloinen maku on herkullinen yhdistelmä mausteisuutta ja tummia marjoja – makumaailma, jota suomalaiset rakastavat!
Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö
Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!