Maailman paras punaviinikastike
Resepti maailman parhaalle punaviinikastikkeelle
Punaviinikastike on kenties yksi klassisimpia kastikkeita niin pippuripihvin kuin mehukkaiden uunijuurestenkin kylkeen. Herkullisimmillaan kastike on hitaasti kypsytettynä, jolloin kaikki aromit suorastaan tiivistyvät makuhermoja hivelemään.
Hiljaa hyvää tulee – ajan kanssa valmistettuna kastiketta ei tarvitse myöskään erikseen suurustaa. Millainen on sitten maailman paras punaviinikastike? Viinilinnan reseptillä pääset briljeeraamaan illallisvieraittesi edessä ja saat heidät huokaamaan ihastuksesta kastiketta maistaessa. Uskallamme luvata, ettei tämä resepti jätä ketään kylmäksi – toteutitpa sen Viinilinnan salaisella ainesosalla tai ilman!
Punaviinikastikkeesta löytyy useita perinteisiä versioita, mutta nyt esittelemme hieman tuhdimman version kastikkeesta. Tässä reseptissä lisätään punaviinikastikkeeseen rohkeasti ripauksen vadelmahilloa, joka luo kastikkeeseen aivan uuden twistin. Se antaa makuun uskomattoman herkullisen vivahteen ja pyöristää maut suloiseksi sinfoniaksi. Vadelma tuo punaviinikastikkeeseen syvyyttä hitsaten kastikkeen, mehevän ruoan ja viinin luontevasti yhteen – luoden makuelämyksen, jota ehdottomasti kannattaa kokeilla!
Mikäli vadelmahillo kuulostaa liian villiltä, niin Maailman parhaan punaviinikastikkeen resepti toimii mainiosti myös ilman vadelmaista twistiä – tämä on maukas pohja myös klassisemmalle versiolle punaviinikastikkeesta.
Resepti
Maailman paras punaviinikastike
Punaviinikastikkeen ainekset
3 dl punaviiniä – mielellään samaa viiniä, jota nautitaan ruoan kanssa 3 dl lihalientä 2 pientä salottisipulia 1 porkkana 100 g juuriselleriä 2 timjamin oksaa 1 tl fariinisokeria 1-2 valkosipulinkynttä 2-3 rkl voita 4-6 mustapippuria 1 laakerinlehti 2-3 ruokalusikallista vadelmahilloa (tarvittaessa ripaus suolaa, oman maun mukaan)Pilko salottisipulit, porkkana, juuriselleri ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki voissa timjamin kera – älä kuitenkaan ruskista.
Lisää viini, lihaliemi ja fariinisokeri kattilaan. Anna kiehua rauhassa, kunnes neste on tiivistynyt puoleen alkutilanteesta.
Siivilöi liemestä kiinteät ainesosat pois.
Paseeraa vadelmahillo tai purista se siivilän läpi, ettei siemeniä tule mukaan. Sekoita hillo lempeällä lämmöllä kastikkeeseen.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Jos kastike on mielestäsi koostumukseltaan liian laiha, niin lisää tummaa suurustetta 1-2tl (esim. Maizena ruskea suuruste). Parhaan lopputuloksen kuitenkin saat keittelemällä kastiketta pienellä lämmöllä ja suurella rakkaudella hitaasti kasaan.