Hurmaava grazing table on helppo toteuttaa
Grazing table – näin loihdit juhlien näyttävimmät tarjoilut
Ihastuta juhlavieraasi ja taiteile kauden parhaiden viinien kanssa nautittavaksi upea grazing table.
Valitsimme juhlapöytään herkulliset, monikäyttöiset viinit, jotka maistuvat läpi illan riippumatta rakentamasi pöydän teemasta.
Luotettava laatukuohuviini
Freixenet Cordon Negro Organic Cava Brut
Tyylikkään täyteläinen ja runsaan hedelmäinen Cava sopii erityisesti talvikauden juhliin. Cava on myös luonteva valinta tapastyyppisten tarjottavien kanssa nautittavaksi.
Ryhdikäs riesling
Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten
Yksi vieraidesi lempiviini on todennäköisesti hyvä riesling. Ja jos haluat tarjota parasta, valitse Arthur Metz! Tämä grand cru tason riesling ei jätä ketään kylmäksi ja hurmaa moniulotteisuudellaan.
Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten
Lue lisääParas punaviini
Marqués de Cáceres Crianza
Punaviini juustoille ja leikkeleille? – valitse Rioja! Tempranillo-lajikkeesta valmistettu Marqués de Cáceres Crianza on maukkaan marjaisa ja sopivan täyteläinen punaviini monenlaisten herkkujen kaveriksi.
Miten loihditaan upea grazing table juhliin?
Tämän hetken isoimpia trendejä juhlissa on näyttävä grazing table eli suomalaisittain napostelupöytä. Herkut sommitellaan suoraan pöydälle leivinpaperin päälle, jolloin voit keskittyä vieraisiin ja itse juhlaan keittiössä hääräämisen sijaan. Naposteluun sopivat mainiosti erilaiset juustot, leikkeleet, kasvikset, hedelmät, marjat, oliivit, pähkinät, dipit, suolakeksit sekä leivät. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana; lisää tarjottavien sekaan vaikkapa tuoreita yrttejä ja syötäviä kukkia.
1. Suunnittele
Huomioi vieraiden erikoisruokavaliot ja allergiat. Suunnittele tarjottavat juhlan teeman tai sesongin mukaan. Voit tehdä pöydästä omannäköisesi, se voi olla vaikka italialainen, kasvispainoitteinen, makea pöytä tai ihan mitä vain.
2. Esivalmistele
Leikkaa herkut pieniksi suupaloiksi. Jokaisen juustotyypin voi leikata omaan muotoonsa. Leikkeleet voi taitella ruusuiksi tai pyöräyttää ne rulliksi, ja marjoja voi seivästää pieniin tikkuihin. Laita hillot, oliivit ja muut nestettä sisältävät lisukkeet pikku kippoihin. Keksit kannattaa laittaa erillisiin astioihin, jolloin ne pysyvät rapeina.
3. Rakenna
Siirrä pöytä huoneen keskelle, jolloin sen ympärille mahtuu paremmin keräämään naposteltavia. Valitse juhlien teemaan sopiva pöytäliina ja aseta sen päälle leivinpaperia. Voit halutessasi käyttää kakkualustoja ja muita kotoa löytyviä tarjoiluastioita kerroksien luomiseen. Asettele eri herkut ympäri alustaa oman visiosi mukaan. Jotta lopputulos on mahdollisimman runsas, täytä kaikki kolot esimerkiksi pähkinöillä, marjoilla tai viinirypäleillä. Koristele kukilla, yrteillä jne. More is more! Laita myös viinibaariin muutamia erilaisia viinejä tarjolle.
4. Nauti juhlista, tarjoiluista ja yhteisestä ajasta vieraidesi kanssa!
Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö
Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!