Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Oktoberfest-juhlien ABC

Olutta ja ruokaa – parhaat reseptit oktoberfesteihin

Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Olut, Ruoka ja juoma

Oktoberfest on maailman suurin kansanjuhla, joka järjestetään vuosittain Saksassa. Tällä olutriehalla on kaikki potentiaali tulla myös suomalaisten suosikkijuhlaksi – olemmehan kansa, joka rakastaa olutta, makkaraa ja rentoa juhlimista. Poimi tästä vinkit Oktoberfestin järjestämiseen!

Oktoberfest tunnetaan, mutta kuka tietää mistä ja milloin se on saanut alkunsa? Saksalaisen olutjuhlan juuret ulottuvat jopa kahdensadan vuoden taakse Müncheniin. Kun prinssi Ludvig ja prinsessa Theresa menivät naimisiin vuonna 1810, juhlapaikan ympärille kerääntyi kansaa seuraamaan hääjuhlaa ja sen kunniaksi järjestettyjä hevosajoja – ja samalla olut virtasi, kuten kansanjuhlien luonteeseen kuuluu.

Edelleen Oktoberfestin koti on Münchenissä, jonne kokoontuu vuosittain syys-lokakuun vaihteessa useita miljoonia oluen ystäviä.

Oktoberfest-juhlat: rustiikkinen tyyli ja perinteiset asut

Perinteisesti Oktoberfestiä sävyttää sini-valkoruudullinen värimaailma, jota voi toistaa myös omien kemujen koristelussa. Ruudulliset pöytäliinat ja servietit, kirppareilta kerätyt erilaiset komeat kolpakot ja rosoiset puupinnat vievät heti ajatukset müncheniläiseen kansanriehaan. Jos haluaa panostaa teemaan täysillä, asuksi sopii baijerilainen kansallispuku tai nahkahousut.

Tutustu Hartwallin laajaan olutvalikoimaan. Tarjolle kannattaa varata myös alkoholitonta olutta sekä siideriä ja virvoitusjuomia, että jokaisella on varmasti mieluista täytettä kolpakkoon.

Oktoberfest-ruoka – parhaat tarjoilut oluen kylkeen

Aito pretzel-resepti: näin kruunaat Oktoberfestin!

Tämä pretzel-ohje on kuin suoraan Saksasta. Aitojen, kuohkeiden pretzeleiden salaisuus on soodavesikylpy, jonne suolarinkelit upotetaan kiehumaan hetkeksi ennen paistamista.

Täydellinen dippi, jossa yhdistyvät olut ja juusto

Varoitus: tähän dippiin jää koukkuun! Sulatettua juustoa, loraus olutta ja ripaus valkosipulia – lopputulos on kulhollinen syntisen houkuttelevaa herkkua. Toimii niin Oktoberfestin pretzeleiden kanssa kuin koska tahansa sipsien seurana.

Hodarit & bratwurst – resepti, jolla teet Oktoberfestin parhaat eväät

Kun haluat helpot ja herkut Oktoberfest-tarjoilut, ratkaisu on bratwurst-hotdogit. Hauduta makkarat oluessa ja lisää sämpylöiden täytteeksi myös hapankaalia, niin olutjuhlan kuuluisat maut ovat kasassa.

Helppo Oktoberfest-eväs: paahdettua kanaa ja lohkoperunoita

Paahdettu kana on Oktoberfestin klassikkoruoka. Sen voi tarjoilla lautasen sijasta myös näppäristä take away -tötteröistä. Valmis kokonainen broileri, itse tehdyt lohkoperunat ja herkullinen olut-maustevoi – ja evästuutti kädessä olutjuhlaan!

Helpoin ja näyttävin Oktoberfest-menu on herkkuplatter

Oktoberfest-menu tilauksessa eikä aikaa kokkailla? Kipin kapin kauppaan ja valmiit herkut vain nätisti tarjottimelle. Herkkuplatteria helpompaa illanistujaistarjoilua ei olekaan – ja bonuksena nopea hapankaalidippi.

Omenastruudeli 2.0 on Oktoberfestin hittiherkku

Omenastruudeli on Oktoberfest-jälkiruoka numero yksi – mutta teimme siitä entistä paremman! Omenat keitetään siideriliemessä, struudeli leivotaan nätin pyöreäksi kakuksi, ja ohessa tarjottava kermavaahtokin saa makua omenasiideristä.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!