Moi, mitä etsit?

search
11.3.2020

Itämeren levistä uusia mahdollisuuksia panimotuotteille

Itämeren levistä uusia mahdollisuuksia panimotuotteille

Hartwall ja Origin by Ocean ovat aloittaneet yhteistyön: yritykset tutkivat, miten Itämeren levistä voidaan jalostaa tulevaisuuden raaka-aineita juomanvalmistukseen. Yhteistyön tavoitteena on muuttaa haaste mahdollisuudeksi – taklata Itämeren rehevöitymistä hyödyntämällä levää elintarviketuotannossa.

Hartwallin tuotekehitys ja Origin by Ocean tutkivat yhdessä mahdollisuuksia jalostaa levistä raaka-aineita juomanvalmistukseen. Origin by Ocean on kotimainen levänjalostusteknologiaan keskittynyt yritys, jonka erikoistuotteet tuovat uusia mahdollisuuksia luonnonpohjaisille tuotteille.

- Hartwall edustaa yrityksenä ja brändinä maamme ehdotonta huippua. Yhteistyö on hieno osoitus siitä, miten voidaan luoda uusia mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia start-up-yrityksen sekä perinteikkään ja vahvan panimoyhtiön kanssa. Tämä yhteistyö vahvistaa uskoamme siihen, että Origin by Oceanin tuotteet luovat tulevaisuudessa mahdollisuuksia monilla päivittäistavara-aloilla, ja vastaavat kuluttajien kasvavaan tarpeeseen tehdä kestäviä ostopäätöksiä. Hartwall-yhteistyö on tästä jälleen yhtenä hyvänä esimerkkinä, iloitsee Origin by Oceanin perustajajäsen, Chief Business Activist Mikael Westerlund.

- Yhteistyö on meille kiinnostava avaus. Tutkimme, miten tulevaisuudessa voisimme yhdessä Origin by Oceanin kanssa vaikuttaa myönteisesti ympäristöön ja tuoda samalla uusia tuotteita kuluttajille. Olemme vaikuttuneita Origin by Oceanin tarjonnasta ja rohkeasta lähestymistavasta. Olisi upeaa, jos tuotekehityksellä voisi vaikuttaa Itämeren rehevöitymisongelmaan, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Yritykset uskovat vahvasti kasvavaan luonnonpohjaisten tuotteiden tulevaisuuteen.

- Samankaltaiset arvopohjat ja kestävän kehityksen sekä tulevaisuuden tavoitteet luovat vahvan perustan tälle yhteistyölle. Elintarvikemarkkinat ovat isossa myllerryksessä ja tähän muutostarpeeseen voidaan vastata raaka-aineinnovaatioilla, Westerlund lisää.