Satavuotias Pommac virkistää jumppaajia Helsinki-päivässä - kerro muistosi ja voita juhlajuliste
Juhlien kestosuosikki, poreileva Pommac on vanhin Suomessa edelleen valmistettava virvoitusjuoma. Vuosisadan matkalle mahtuu monta tarinaa - nyt Pommacin 100-vuotisjuhlan kunniaksi keräämme talteen klassikkojuomaan liittyviä muistoja yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.
Muistatko, koska maistoit Pommacia ensi kertaa? Tarjottiinko Pommacia sinulle tärkeissä juhlissa tai arjen piristyksenä?
Kaikkien osallistuneiden kesken arvomme 10 Pommac 100 vuotta -juhlajulistetta. Voit osallistua arvontaan myös Instagramissa lisäämällä kuvatekstiin #pommacmuisto. Arvontaan voit osallistua kesäkuun ajan.
Pommacia ja puistojumppaa 1920-luvun tyyliin Helsinki-päivänä
Hakasalmen huvilan Suruton kaupunki -näyttelyssä voit tehdä aikamatkan 1920-luvun Helsinkiin. Hakasalmen huvilan kauniilla pihalla pidetään Helsinki-päivänä keskiviikkona 12.6. klo 10, 14 ja 16 puistojumppahetkiä, jotka perustuvat aitoon 1920-luvun kenttävoimisteluohjelmaan taivutuksineen ja venytyksineen, leikkeineen ja tansseineen. Tyylinmukaisesti puettujen komentajien ja esivoimistelijoiden johdolla kokeillaan, miten sielun ruumiin kuntoa ja ryhtiä kohennettiin 90 vuotta sitten.
Mikäpä sopisi paremmin reippaan liikunnan päälle kuin Pommac? Pommacia markkinoitiin Suomessa aktiivisesti pitkin 1920-lukua. Siihen liitettiin alusta asti laadun, jopa ylellisyyden mielikuvia. Toisaalta Pommacia mainostettiin myös terveellisenä urheilujuomana. "Joustava kuin teräsjousi tulee Sinun olla sekä ruumiillisesti että sielullisesti! Ja siksi tulet, jos juot Pommac'ia!" todetaan mainoksessa vuodelta 1927.
Tervetuloa jumppaamaan ja maistamaan urheilujuomanakin aikanaan mainostettua Pommacia Hakasalmen huvilan pihalle Helsinki-päivänä 12.6. klo 13–17!
Pommac - parasta vuosikertaa jo 100 vuoden ajan
Perinteisen sekahedelmävirvoitusjuoma Pommacin jäljittelemätön kupliva maku saadaan aikaan alkuperäisellä, vuosikymmenten takaisella reseptillä. Se on tiettävästi ainoa virvoitusjuoma, jonka raaka-ainetta on kypsytetty tammitynnyreissä rakkaudella kolmen kuukauden ajan. Suomeen 1920-luvun alussa saapunut Pommac on vanhin edelleen Suomessa valmistettava virvoitusjuoma.
Juoman helmeilevä historia alkaa vuodesta 1919, jolloin aiemmin epäonnistunut liikemies Anders Lindahl Hudiksvallin pikkukaupungista muutti Tukholmaan, perusti virvoitusjuomatehtaan ja alkoi tehdä Pommacia. Juoma oli suunniteltu varakkaille ihmisille alkoholittomaksi viinin korvikkeeksi.