Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
14.9.2017

Hartwallin erikoisolutpanimo Mattsson tuo uusia makuelämyksiä suomalaisille

Hartwallin uusi erikoisolutpanimo on valmistunut. Panimo on nimetty Mattssoniksi paikallisen olutvaikuttajan mukaan. Ensimmäiset Mattssonissa valmistetut oluet saapuvat markkinoille syyskuussa.

Uusi panimo mahdollistaa erikokoisten tuote-erien valmistuksen ja ketteröittää tuotantoa. Panimossa kehitetään uutta ennakkoluulottomasti, valmistetaan erilaisia oluttyylejä sekä tehdään yhteistyötä kansainvälisten panimomestareiden kanssa.

Erikoisolutpanimo rakennettin kesän aikana Hartwallin Lahden tuotantolaitoksen yhteyteen. Mittavan investoinnin taustalla on olutkulttuurin muutos Suomessa. Olutkulttuuri kehittyy, ja erikoisoluiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Hartwall Lahden huippumoderni panimo- ja virvoitusjuomatehdas valmistui vuonna 2003.

Mattsson

Erikoisolutpanimo nimettiin Mattssoniksi lahtelaisen olutvaikuttajan mukaan. Nimi valikoitui henkilöstölle järjestetyn nimikilpailun tuloksena. Mallasjuoman perustaja Henrik Mattsson (1838-1922) oli aikansa olutpioneeri ja olutkulttuurin edelläkävijä.

Nimi kuvastaa panimon työkulttuuria ja henkeä. Mattssonin panimolla perinteinen kisälliperinne on yhä voimissaan; osaajat opastavat uusia tekijöitä. Mattssonin nimi on kunnianosoitus kaikille panimon työntekijöille.

Suodattamaton lager ja APA

Ensimmäiset Mattssonista valmistuneet tuotteet tehtiin Hartwallin Polar Monkeys -brändille. Polar Monkeys Handyman Pale Lager 4,5 % ja Polar Monkeys Coordinator APA 4,5 % saapuvat markkinoille syyskuun lopussa.

Polar Monkeys Handyman on oljenkeltainen ja kevyesti samea suodattamaton vaalea täysmallaspohjahiivaolut. Keskiasteisesti humaloidun vaalean lagerin maku on raikkaan hedelmäinen ja lempeän sitruksinen. Mallaspohjassa on osa vehnämallasta, mikä tekee mausta erityisen pehmeän.

Polar Monkeys Coordinator on suodattamaton american pale ale -tyylin täysmallaspintahiivaolut, joka on väriltään kullankeltainen ja kevyesti samea. Runko on keskitäyteläinen, keskiasteinen maltaisuus. Maussa löytyy trooppista hedelmää, muun muassa melonia ja ananaskirsikkaa. Katkero on selvästi havaittavissa, mutta päärooli on kypsien trooppisten hedelmien ja maltaiden liitossa.

”Näillä kahdella uutuudella vastaamme kuluttajien toiveisiin löytää uusia makukokemuksia ja brändejä. Polar Monkeys Handyman on vehnämaltaalla pyöristetty suodattamaton vaalea lager, mikä tekee siitä mielenkiintoisen ja erilaisen. Kiinnostus pintahiivaoluisiin kasvaa edelleen ja siihen tyyliin tuomme nyt Polar Monkeys Coordinatorin, joka on täysmallaspintahiivaolut suoraan Lahdesta”, oluiden markkinointipäällikkö Turkka Hirvonen kertoo.

Parasta mahdollista olutta

Sen lisäksi, että Hartwall tekee korkealuokkaista lageria, se pystyy uuden panimon avulla vastaamaan suomalaisten kuluttajien toiveisiin entistä paremmin. Mattssonin panimolla keitetään yhä monipuolisempia tuotteita oluen ystäville ja ennen kaikkea uusia, huippulaadukkaita oluita.

”Vain taivas on rajana siinä, mitä pystymme jatkossa kokeilemaan. Tiimissäni on vuosikymmenten osaaminen ja teemme työtämme intohimolla. Tulevaisuudessa on odotettavissa huikeita uusia makuelämyksiä”, Hannele Alakarhu sanoo.

Jatkossa luvassa on myös yhteistyötä kansainvälisten panimomestareiden mm. tanskalaisen oluttaiteilija Anders Kissmeyerin kanssa.

Erikoisolutpanimon operatiivisena panimomestarina aloitti kesäkuun alussa Bill Brinkmann, joka on aiemmin työskennellyt Teerenpelin panimossa sekä Hartwallin panimolla eri tehtävissä. Brinkmann tulee toimimaan Hartwallin vastaavan panimomestarin, Hannele Alakarhun työparina.

Lue lisää:

Mattssonin tarina

Uutinen: Hartwall perustaa erikoisolutpanimon Lahteen