Moi, mitä etsit?

search
Vastuullisuus, Kestävä tuotanto:

Ovi kiinni – se on ekoteko!

Kylmäkaapit pitävät janoisten suomalaisten suosikkijuomat viileinä, mutta tiesitkö että ovelliset kaapit ovat myös taloudellisesti järkevä ekoteko?

Kaupoissa, kahviloissa, huoltoasemilla ja ravintoloissa ympäri Suomen on yhteensä lähes 40 000 Hartwallin omistamaa kylmäkaappia. Kylmä juoma virkistää kummasti, mutta juomien pitämiseen viileänä kuluu rutkasti energiaa. Hartwallilla on jo vuosia panostettu energiaa säästäviin uusiin kylmäkaappimalleihin, mutta itseasiassa meidän ei  tarvitse ostaa uusia pystyäksemme tarjoamaan asiakkaillemme energiatehokkaita kylmäkaappeja.

"Annamme vanhoille avolaitteille uuden elämän”, summaa Hartwallin laitepalvelun päällikkö Robert Nyari.

Puhdistamalla vanhat kaapit, kunnostamalla ne teknisesti moitteettomaan kuntoon ja asentamalla kaappeihin ovet yhdessä forssalaisen laitekumppanimme Asteen kanssa teemme samalla vastuullisuusteon.

“Mitä enemmän kierrätetyille kaapeille saadaan tilausta, sitä vähemmän syntyy kierrätykseen menevää romua.”

Laitteet saavat Asteen tekemän kunnostuksen myötä uuden, EU:n virallisen energialuokituksen, ja laitemallista riippuen kunnostettujen kaappien energiankulutus vähintään puolittuu. Ne ovat asiakkaidemme kannalta katsottuna paitsi vastuullisempi valinta myös taloudellisesti järkevämpi hankinta.

"Isot avokaapit ovat suurimpia energiasyöppöjä. Asentamalla sellaiseen ovet säästää vuositasolla helposti jopa 200 euroa sähkölaskustaan”, Robert laskee.

hartwall-kylmakaappi-0010__of.jpg

Kuluttaja valitsee, ympäristö kiittää

Hartwallilla  kylmälaitteita uusitaan sitä mukaa, kun kaapit tulevat käyttöikänsä päähän.

"Kaikki uudet kaappimallit valitaan sillä periaatteella, että ne ovat aikaisempia malleja energiatehokkaampia”, kertoo Nyari.

Muutamassa vuodessa erilaiset teknologiset ratkaisut ovatkin ottaneet jättiloikkia ja nykyään energiaa säästäviä kylmäkaappimalleja saa jo kohtuulliseen hintaan.

“Laitevalmistajien on tuotettava sitä, mitä asiakkaat ja kuluttajat haluavat”, Robert sanoo ja muistuttaa, ettei ole pitkä aika siitä kun kaupoista löytyi vielä avoimet pakastealtaat.

“Nyt se tuntuu jo aika hurjalta ajatukselta!”

Ympäristöystävälliset kylmälaiteet voivat olla yrittäjällekin erottautumisen paikka, sillä kuluttajat tekevät jatkuvasti vastuullisempia valintoja ruokaostoksilla. 

“Iso laiva kääntyy hitaasti, mutta muutoksen tuulet todellakin puhaltavat. Niin me hartsulaiset, kaupat ja ravintolayrittäjät, kuluttajat kuin toimittajatkin tehdään työtä yhteisen hyvän eteen.”