1836
Victor Hartwall perustaa Pohjoismaiden ensimmäisen kivennäisvesien tuotantolaitoksen Helsinkiin eikä sen – tai yhdenkään muunkaan yrityksen toimintamalliin ole kirjattu vastuullisuussuunnitelmaa
Moi, mitä etsit?
Hartwallin juomat Lahdessa valmistetaan hiilineutraalisti paikalliselle kiertotaloudelle perustuvan biokaasulaitoksen ansiosta. Energiaa syntyy oluen panemisesta ylijäävästä mäskistä, joka kiertää aina ohrapellon ravinteeksi asti ja takaisin olutkattilaan. Melko jäljetöntä toimintaa, mutta vielä on tekemistä.
Victor Hartwall perustaa Pohjoismaiden ensimmäisen kivennäisvesien tuotantolaitoksen Helsinkiin eikä sen – tai yhdenkään muunkaan yrityksen toimintamalliin ole kirjattu vastuullisuussuunnitelmaa
Ensimmäiset ruskeat lasipullot palautuvat Hartwallille. Ne täytetään ja käytetään uudestaan, keskimäärin tämä toistetaan jokaisen pullon kohdalla 33 kertaa.
Lahteen avatun uuden ja uljaan tuotantolaitoksen energiankulutusta mietitään tarkasti: vettä säästetään kierrättämällä sitä eri tuotantovaiheissa, ja sähköä ja lämpöä käytetään vuosi vuodelta fiksummin.
Virkistäviä juomia kuljetetaan päästöttömällä kyydillä; täysin sähköllä toimiva juomarekka on ensimmäisiä Suomessa.
Biokaasulaitoksen toiminta käynnistyy. Hartwallin Lahden tuotannosta tulee paikalliselle kiertotaloudelle perustuvan energiaratkaisun myötä hiilineutraali.
Kaikki pakkausmateriaalimme ovat kierrätettäviä, uudelleenkäytettäviä tai kierrätysmateriaalista valmistettuja.
Olemme sitoutuneet puolittamaan koko arvoketjun päästöt vuoteen 2030 mennessä – mukaanlukien raaka-aineiden tuotannosta, työmatkoista ja tuotteiden kuljetuksesta syntyvät päästöt.
Käyttämämme sähkö on päästötöntä ja kaukolämpö uusiutuvista lähteistä. Panimokin lämpiää tuotantolaitteista syntyvällä lämpöenergialla.
Pystymme kierrättämään tai käyttämään uudelleen lähestulkoon kaikki jätteemme. Jopa osa virvoitusjuomistamme löytyvistä kuplista on kierrätetty.
Lahden tuotantomme hiilidioksidipäästöt pienenevät paikallista kiertotaloutta hyödyntävän biokaasulaitoksen ansiosta lähes jäljettömiin.
Biokaasulaitos synnyttää energiaa siitä ohrapohjaisesta mäskistä, jota jää yli oluen panemisesta – ja mallasjuomaahan meillä on samalla tontilla tarjolla tonneittain! Energiantuotannosta ylijäävän osan hyödynnämme lannoittamalla paikallista ohrapeltoa, josta kasvaa raaka-aineet taas seuraavia oluteriä varten.
Voidaksemme puolittaa koko arvoketjun päästöt meidän tulee ymmärtää mistä ja miten ne muodostuvat. Olemme konsernitasolla laskeneet auki tuotteidemme aiheuttamaa hiilijalanjälkeä tuotannon eri vaiheissa; pellolta viileänä tarjottavaan pulloon saakka.