Klassikosta on moneksi: Roseesangria!
Raikkaan roseesangrian valmistukseen tarvitset sopivan kokoisen kannun lisäksi vain:
(skaalaa porukallesi sopiva määrä alla olevan ohjeen mukaisesti)
- 2/4 Santa Ana Eco Rosé Shiraz
- 1/4 omenamehua (huom. ei sokeritonta)
- 1/4 7up (huom. ei sokeritonta)
- Reippaasti erilaisia hedelmiä ja marjoja (omenaa, mansikkaa, appelsiinia, limeä, yms. Vain mielikuvitus on rajana!)
Vinkki 1: Maun kannalta varmempi vaihtoehto on aina sokerimakeutettu mehu ja virvoitusjuoma, koska keinotekoiset makeutusaineet käyttäytyvät drinkeissä eri tavalla. Näin vältetään myös tarve lisätä sokeria erikseen.
Kun valmistusaineet on esiviilennetty, valmistuksesta lasilliseen ei mene aikaa kuin viitisen minuuttia:
- Pilko hedelmät sekä marjat ja heitä ne kannun pohjalle
- Lisää joukkoon roseeviini, omenamehu ja 7up
- Sekoita
- Lisää lasiin jäät, kaada roseesangria päälle ja nauti
Vinkki 2: Jäitä ei kannata laittaa suoraan kannuun, koska jään sulaessa sangrian maku vesittyy. Säilytä siis (mieluiten kannellinen) kannu jääkaapissa ja lisää jäät aina tarpeen mukaan suoraan lasiin.
Sangriaa valmistettaessa ei ole yhtä oikeaa tapaa tai reseptiä, vaan raaka-aineiden kanssa voi kikkailla loputtomiin. Tarkasta esimerkiksi roseeviinistä ja -siideristä valmistettu mielenkiintoinen siideri-sangria: