Moi, mitä etsit?
Dr. Pauly Bergweilerin vahvuus laaturieslingien tuottajana piilee sen omistamissa viinitarhoissa; Erittäin huolellinen tarhojen hoito, tarkoituksellisen matalat satomäärät ja selektiivinen käsinpoiminta ovat laadun kulmakivi. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet vinifioidaan lähellä tarhoja, aivan Bernkastelin kylän vieressä. Näin ehkäistään rypälemehun hapettuminen. Rypäleitä käsitellään hellävaroen ja luonnolliseen käymisprosessin puututaan mahdollisimman vähän, jotta jokaisen tarhan oma tyyli säilyy viinien maussa ja aromeissa. Kunkin tarhan rypäleet vinifioidaan erikseen pienissä terästankeissa, matalassa lämpötilassa. Dr. Pauly Bergweiler tuottaa rypäleitä 15 eri viinitarhalla, jotka sijaitsevat noin 20km alueella Braunebergin ja Erdenin kylien välimaastossa. Tärkeimmät tarhat ovat mm. Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Badstube, Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg .Moselin viinialue on saanut nimensä samannimisen, lähes 550km pitkän joen mukaan. Mosel-joen läheisyydessä viljellään viinejä myös Ranskassa (AC Côtes de Toul ja AC Moselle) ja Luxembourgissa. Alueella on viljelty viinejä roomalaisten ajoilta asti. Mosel tunnetaan erityisesti hienostuneista, aromikkaista sekä erittäin hapokkaista Rieslingeistä. Tämä jälkiruokaviini on tasapainoinen yhdistelmä marjaista makeutta sekä raikasta hapokkuutta. Suositellaan nautittavaksi makeiden jälkiruokien kera.
Ruokasuositus:
jälkiruoat,
juusto,
seurustelu
Tuottaja: Dr.Pauly-Bergweiler
Rypäle: Riesling 100%
Väri: Kullankeltainen
Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
Maku: Makea, erittäin hapokas, aprikoosihilloinen, kypsän persikkainen, kevyen kermainen, mineraalinen, hennon yrttinen, tasapainoinen
Alkoholi -%: 9
Tarjoilulämpötila: 10-12
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: Lasipullo
Saatavuus: Alko (598597)