Moi, mitä etsit?
Dr. Pauly Bergweilerin vahvuus laaturieslingien tuottajana piilee sen omistamissa viinitarhoissa; Erittäin huolellinen tarhojen hoito, tarkoituksellisen matalat satomäärät ja selektiivinen käsinpoiminta ovat laadun kulmakivi. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet vinifioidaan lähellä tarhoja, aivan Bernkastelin kylän vieressä. Näin ehkäistään rypälemehun hapettuminen. Rypäleitä käsitellään hellävaroen ja luonnolliseen käymisprosessin puututaan mahdollisimman vähän, jotta jokaisen tarhan oma tyyli säilyy viinien maussa ja aromeissa. Kunkin tarhan rypäleet vinifioidaan erikseen pienissä terästankeissa, matalassa lämpötilassa. Dr. Pauly Bergweiler tuottaa rypäleitä 15 eri viinitarhalla, jotka sijaitsevat noin 20km alueella Braunebergin ja Erdenin kylien välimaastossa. Tärkeimmät tarhat ovat mm. Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Badstube, Bernkasteler alte Badstube am Doctorberg.
Moselin viinialue on saanut nimensä samannimisen, lähes 550km pitkän joen mukaan. Mosel-joen läheisyydessä viljellään viinejä myös Ranskassa (AC Côtes de Toul ja AC Moselle) ja Luxembourgissa. Alueella on viljelty viinejä roomalaisten ajoilta asti
Saksassa Moselin viinialue sijaitsee lännessä, Luxembourgin rajalla. Merkittävimmät viljelmät sijaitsevat Mittellmoselissa Trierin ja Briedelin välissä, missä myös Dr. Pauly Bergweilerin tarhat sijaitsevat. Mosel tunnetaan erityisesti hienostuneista, aromikkaista sekä erittäin hapokkaista Rieslingeistä. Korkean hapokkuuden takia viineissä on usein hieman jäännössokeria, mutta kuivien tai puolikuivien viinien osuus lähentelee jo 40% tuotannosta. Myös kuohuviinien valmistus alueella on kasvanut.
Ruokasuositus:
aasialainen,
vähärasvainen kala,
kana ja kalkkuna,
äyriäiset
Tuottaja: Dr. Pauly-Bergweiler
Rypäle: Riesling 100%
Väri: 0
Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
Maku: Puolimakea, erittäin hapokas, aprikoosinen, mausteinen, mineraalinen
Tuoksu: 0
Alkoholi -%: 9
Tarjoilulämpötila: 0
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: 0
Saatavuus: Alko (934493)