Moi, mitä etsit?
Ricossa Barbera DOC on ensimmäinen piemontelainen appassimento-menetelmällä valmistettu Barbera-viini.
Ricossa Appassimenton valmistuksessa lainataan suosittua menetelmää, jota yleensä käytetään Valpolicellan alueella Pohjois-Venetossa mm. kuuluisien Amarone-viinien valmistukseen. Sadonkorjuun jälkeen rypäleitä kuivatetaan pari viikkoa ennen niiden murskaamista ja käymistä. Näin viiniin jää hieman makeutta, joka antaa maulle samettista runsautta, pehmeyttä ja pyöreyttä. Menetelmällä verraten hapokkaan Barbera-rypäleen maku tasoittuu ja kesyyntyy. Lopputulos on keskitäyteläinen, mehevä ja hillomainen viini, jossa voi aistia tummia kypsän punaisia marjoja, hivenen mausteisuutta, pähkinää sekä vaniljaa.
Tämä tasapainoinen viini sopii nautittavaksi heti, mutta kypsyy myös mukavasti kellarissa vielä useamman vuoden. Viiniä ei ole kypsytetty tammessa.
Tällä viinillä on laaja kokemus arvokisamitalleista ja tuoreimmat palkinnot ovat: Mundus Vini kisassa hopeamitalli 2018 sekä 2019.
Ruokasuositus:
grilli,
suurriista,
juusto,
lammas
Tuottaja: MGM / Barone Montalto
Rypäle: Barbera 100%
Väri: Runsaanpunainen
Makutyyppi: mehevä & hilloinen
Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, viikunahilloinen, karhunvatukkainen, mausteinen
Tuoksu: Tummia marjoja, mausteisuutta, vaniljaa
Alkoholi -%: 13.5
Tarjoilulämpötila: 16-18
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: Lasipullo
Saatavuus: Alko (926387)
Hinta: 15,69 €