Moi, mitä etsit?
Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento-menetelmällä valmistettuja viinejä, jotka rantautuivat Suomeen. Viini onkin edelleen monen suomalaisen kestosuosikki. Alkon valikoimassa viini on top-20 myydyimpien punaviinien joukossa
Appassimento-menetelmässä käytetään osaksi kuivattuja rypäleitä ja tämä tekee viinistä makean marjaisen ja täyteläisen pehmeän. Viini on valmistettu 4-6 viikkoa kuivatetuista Nero d'Avola -rypäleistä. Näin on onnistuttu luomaan suomalaiseen makumaailmaan täydellisesti sopiva viini.
Montalto on kotoisin Santa Ninfan kaupungista, Trapanin alueelta, Sisiliasta. Viinitila tuottaa uuden tyylisiä, laadukkaita sisilialaisia viinejä kansainvälisille markkinoille. Suomi on yksi tärkeimmistä vientimaista.
Sisilialaisen viinin maun salaisuutena ovat viininviljelyyn suotuisa ilmasto, hedelmällinen maaperä sekä vaihteleva maasto. Sisilian viinien tyylille tyypillinen runsaus, lämpö ja täyteläisyys muihin italialaisiin viineihin verrattuna on tuonut menestystä markkinoilla.
Kokeile mausteiselle ruoalle tai voimakkaille juustoille.
Ruokasuositus:
juusto,
lammas,
nauta,
pasta
Tuottaja: MGM / Barone Montalto
Rypäle: Nero d'Avola
Väri: Intensiivisen punainen
Makutyyppi: mehevä & hilloinen
Maku: Keskitäyteläinen, tanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, mustaherukkainen, kevyen puolukkainen, yrttinen
Tuoksu: Kypsiä marjoja, hennon yrttinen, mokkainen
Alkoholi -%: 13.5
Tarjoilulämpötila: 14-16
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: Lasipullo
Saatavuus: Alko (457867)
Hinta: 11,69 €