Moi, mitä etsit?
Jèma on nimetty Cesarin omistaman viinitarhan mukaan. Se on valmistettu pelkästään Corvinasta, joka tekee siitä Cesarin erikoisuuden. Huikean upea Jèma on tyylikäs yhdistelmä mausteisuutta, tummia marjoja ja paahteisuutta.
Jèma on yksi Cesarin huippuviinitarhoista, jolla kasvaa yksinomaan Corvina-rypälettä. Corvina on epäilemättä Valpolicellan alueen paras rypäle, mutta pelkästään sitä käyttämällä ei saa valmistaa DOC- tai DOCG-viinejä. Tästä huolimatta Cesari halusi tuoda markkinoille täysin Corvinasta valmistetun huippuviinin, jossa yhdistyy tyylikkäästi Valpolicellan appassimento-viiniperinne sekä modernit viininvalmistusmenetelmät.
Jèmaan käytetyt rypäleet kerättiin myöhään lokakuussa sadonkorjuun lopulla, ja niitä kuivatettiin 20 päivän ajan puukoreissa. Rypäleet puristettiin varoen, jonka jälkeen mehu sai käydä kuorikontaktissa kolmen viikon ajan. Viiniä kypsytettiin 18 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ja vielä puolen vuoden ajan tammisammioissa. Pullokypsytys kesti vähintään kolme vuotta. Äärimmäisen pehmeässä ja lähes järjettömän hinta-laatusuhteen omaavassa viinissä voi aistia puolukoiden, mausteisten kirsikoiden, suklaan ja kahvin aromeja. Jèma on upea viini poronfileelle tai medium-paistetulle karitsanlihalle.
Wine Advocate/Robert Parker antoi Jèmalle 2013 jopa 93+ pistettä.
Gerardo Cesari voitti IWSC Trophy 2012 ja valittiin "Best Italian Wine Producer" Lontoon International
Wine & Spirit -kilpailussa.
Ruokasuositus:
suurriista,
lammas,
seurustelu
Tuottaja: Gerardo Cesari
Rypäle: 100% Corvina
Väri: Purppuranpunainen
Makutyyppi: mehevä & hilloinen
Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, mustikkainen, hennon paahteinen, mausteinen, elegantti, pitkä
Tuoksu: Kypsän marjaisa
Alkoholi -%: 13.5
Tarjoilulämpötila: 16-18
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: Lasipullo
Saatavuus: Alko (952047)
Hinta: 33,40 €