Moi, mitä etsit?
Samppanjamenetelmällä valmistettu Mathäi on laatukuohuviini Itävallan omasta, Grüner Veltliner -rypäleestä. Trendikkäästä lajikkeesta valmistettu moniulotteinen Mathäi on tyyliltään harmoninen, erittäin kuiva, raikkaan hapokas ja kypsän sitruksinen sekä aavistuksen persikkainen. Vuonna 2016 Viini-lehden toimesta vuoden kuohuviiniksi valittu Mathäi on upea aperitiivi, mutta se sopii myös yksinkertaisten kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi.
Klosterneuburg Mathäi Brut on nimetty Christoph Mathäin mukaan, joka työskenteli apottina Klosterneuburgin luostarissa. Hän teki paljon työtä kehittääkseen Klosterneuburgin viininvalmistusta. Christophin aikalaisena eli myös benediktiinimunkki Dom Pérignon, joka keksi samppanjan Ranskan Champagnessa. Mathäi kuohuviini on valmistettu 100% Grüner Veltliner -lajikkeesta ja valmistustavaksi on valittu samppanjamenetelmä, joka vaatii enemmän työtä, mutta takaa oikein tehtynä moniulotteisemman lopputuloksen. Ennen markkinoille laskua kuohuva saa kypsyä vielä 12 kuukautta pullossa, jolla taataan mielenkiintoisemman makumaailman ja ryhdikkään rakenteen.
Vastuullisuus on erittäin tärkeässä roolissa Klosterneuburgilla. Se on Euroopan ensimmäinen viinitalo, jonka koko tuotanto on hiilineutraali. Carbon Neutral -sertifikaatin on myöntänyt Climate Partner GmbH. Klosterneuburgilla on myös kestävän kehityksensertifikaatti Certified Sustainable Austria.
Ruokasuositus:
äyriäiset,
vähärasvainen kala,
rasvainen kala,
seurustelu
Tuottaja: Stift Klosterneuburg
Rypäle: 100% Grüner Veltliner
Väri: Hyvin vaalea, vihertävä
Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
Maku: Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, kevyen persikkainen, mausteinen, vivahteikas
Tuoksu: Yrttinen, herukkainen
Alkoholi -%: 12.5
Tarjoilulämpötila: 6-8
Pullokoko: 0.75l
Pakkaustyyppi: Lasipullo
Saatavuus: Alko (544037)
Hinta: 19,54 €