Moi, mitä etsit?
Kun pitää saada nopeasti ja helposti kaikille maistuvaa sapuskaa, monessa suomalaisperheessä ratkaisu on texmex-keittiön lahja, tortillat. Silloin pöytään kannetaan erilaisia täytteitä, joista kukin ruokailija kokoaa oman lettunsa. Mutta oikeastihan tortilla on vain se lettu – ja siitä voi valmistaa monia muitakin ruokalajeja.
Sekä texmex- ja meksikolaisessa keittiössä tortilla on yksi perusraaka-aineista, ja sen pohjalta on olemassa monia erilaisia tortillareseptejä. Texmex-keittiössä käytetään yleensä mietoa vehnätortillaa, meksikolaisessa puolestaan maissitortillaa, jonka maku on erilainen ja voimakkaampi.
Kokosimme ideapankin tortillareseptejä, mitä kaikkea lituskoista letuista voikaan valmistaa.
Vinkki!
Tortilloja voi valmistaa myös itse. Tortillareseptissä taikinaan sekoitetaan vehnäjauhoja, suolaa ja vettä ja niistä tehdään tasainen ja kimmoisa taikina. Taikinasta otetaan noin ½ desin paloja ja kaulitaan aivan ohuiksi, kuten karjalanpiirakoita tehdessä. Ohuet letut paistetaan nopeasti paistinpannulla ilman rasvaa.
Maissitortillojen valmistus on mutkikkaampaa, silla maissijauhoissa ei ole samanlaista kestävää sitkoa kuin vehnäjauhoissa, ja taikinaa on vaikeampi käsitellä. Maissitortillojen valmistamiseen tarkoitettua masa harina -jauhoa on saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista.