Moi, mitä etsit?
Nacholasagne on mehevä muunnos suositusta nachopellistä. Nacholasagne on esikuvansa tapaan mainio viikonloppuruoka, joka viihtyy myös illanistujaisten keskipisteenä. Koukuttava uuniruoka onkin kuin tehty perjantaisiin koti-iltoihin, kun sapuska saa olla simppeliä, lämmittävää, mausteista ja lohdullisen tuhtia.
Kun lasagne menee Meksikoon, ruokajuomakin on paikallinen. Kevyt ja sitruksisen raikas Sol 4,5 % -olut sopii hienosti mausteisen lasagnen kyytipojaksi.
Siinä missä nachopelti kootaan uunipellille yhteen kerrokseen, mehevä lasagneversio rakennetaan kerroksittain vuokaan: nacholastuja, texmex-maustettua jauhelihakastiketta ja käden käänteessä valmistuvaa juustoista kastiketta.
Lasagnen kasvisversio syntyy jauhelihantapaisesta kasviproteiinivalmisteesta. Jos kaipaat toisenlaista kevennystä nacholasagnen reseptiin, käytä kastikkeessa kanan tai kalkkunan jauhelihaa. Kastikkeen tulisuutta voit säätää oman maun mukaiseksi valitsemalla miedomman tai tulisemman tacomausteen.
Nachopellin tapaan kyseessä ei ole sorminaposteltava. Kata siis ruokailijoille veitset ja haarukat, sytytä kynttilät ja sihauta kylmät oluet auki – ja nosta keskelle pöytää höyryävän kuuma nacholasagne.
Tee jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita parin minuutin ajan. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Lisää tomaattimurska, tacomauste ja suola. Anna kastikkeen hautua liedellä 5–10 minuuttia.
Sekoita kaikki valkoisen kastikkeen ainekset kulhossa.
Voitele vuoka (tilavuus n. 2 l) kevyesti öljyllä. Lusikoi vuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta. Lado päälle kerros nachoja ja nachojen päälle jauheliha- ja valkoista kastiketta nokareina. Tee toinen samanlainen nachokerros ja sen päälle kastikekerros. Säästä hieman valkoista kastiketta vuoan päälle.
Tee päällimmäiseksi nachokerros, lusikoi päälle loppu valkoista kastiketta ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes ruoka on saanut väriä pintaansa.
Lisää kypsän lasagnen päälle puolitetut kirsikkatomaatit, paloiteltu avokado ja korianterinlehdet.
Tarjoa kuuma nacholasagne kylmän Sol 4,5 % -oluen kera.
Vinkki!
Voit tehdä tacomausteen myös itse: sekoita 2 tl juustokuminaa, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl oreganoa ja ½–1 tl chilijauhetta.