Moi, mitä etsit?
Lapin Kulta Pure tehdään parhaista saatavilla olevista raaka-aineista: puhtaasta Salpausselän soraharjujen pohjavedestä ja suomalaisilla sopimuslähitiloillamme viljellystä luomuohrasta, josta kumppanimme, lahtelainen Viking Malt valmistaa meille luomumallasta. Lapin Kulta Puren valmistuksessa käytetään ainoastaan luomutuotettua humalaa.
Kestävällä matkalla puhtaan olutnautinnon puolesta jokainen askel on merkittävä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää tehdä asiat oikein ketjun alusta alkaen. Luomutuotanto ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja on jäljitettävissä aina pellolle saakka.
Lapin Kulta Pure valmistetaan panimollamme Lahdessa. Valmistusprosessissa kiinnitetään erityistä huomiota puhtauteen ja energiatehokkuuteen.
Tavoitteenamme on 100 % hiilineutraali tuotanto vuoteen 2023 mennessä. Saavutamme tavoitteen paikallisella kiertotaloudella: laitamme oluen valmistuksessa syntyvän mäskin kiertoon ainutlaatuisessa biokaasulaitoksessa, jota rakennutamme yhdessä Lahti Energian kanssa. Oluen valmistuksessa ylijäävästä hiivasta puolestaan valmistetaan bioetanolia yhteistyössä ST1:n kanssa.
Tavoitteenamme on puolittaa koko arvoketjumme päästöt vuoteen 2030 mennessä. Se ei ole vaatimaton tavoite, ja siksi tarvitsemme apua koko ketjulta – myös sinulta, hyvä oluen ystävä.
Haluamme olla vihreän rintaman etujoukoissa. Siirrymme jatkuvasti kohti ekologisempia kuljetuksia, ja kiinnitämme huomiota myös myyntipisteiden energiatehokkuuteen. Ketjun lopussa tärkeä osansa on kuluttajalla: tiesitkö, että me suomalaiset palautamme yli 90 % ostetuista juomapakkauksista takaisin kiertoon?