Moi, mitä etsit?

search

Perunapizza pestolla ja mozzarellalla

Reseptit

Ladataan sivua

Perunapizza pestolla ja mozzarellalla

Roomalaiseen pizzatraditioon kuuluvan pizzan päätähtenä on yksinkertainen, edullinen ja herkullinen täyte: peruna. Ohuenohuet perunaviipaleet ladotaan pizzapohjalle ranskankerman ja peston päälle, ja ne kypsyvät kuumassa uunissa vastustamattoman rapeiksi. Tarjoa mozzarellalla ja basilikalla viimeisteltyä perunapizzaa Birra Morettin kanssa ja vietä täydellinen pizzailta ystävien kesken!

valmistusaika 30 min (taikinan tekeytyminen ja kohoaminen 3 h + 24 h)

Resepti

Perunapizza pestolla ja mozzarellalla

Roomalaiseen pizzatraditioon kuuluvan pizzan päätähtenä on yksinkertainen, edullinen ja herkullinen täyte: peruna. Ohuenohuet perunaviipaleet ladotaan pizzapohjalle ranskankerman ja peston päälle, ja ne kypsyvät kuumassa uunissa vastustamattoman rapeiksi. Tarjoa mozzarellalla ja basilikalla viimeisteltyä perunapizzaa Birra Morettin kanssa ja vietä täydellinen pizzailta ystävien kesken!

4 pizzaa

Taikina

(Neljää pyöreää pizzaa varten) 450 g italialaisia pizzajauhoja 11 g kuivahiivaa 1½ tl suolaa 3 dl vettä

Täytteet

(Yhtä pyöreää pizzaa varten) 2–3 kiinteää perunaa 1 dl ranskankermaa n. ½ dl pestoa ½ pallo (n. 60 g) mozzarellaa basilikan lehtiä
Valmistus 30 min
  • Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää ja sileää.

  • Peitä taikinakulho ja anna sen kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.

  • Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia ja jaa neljään osaan. Muotoile osat pyöreiksi palloiksi.

  • Laita pallot isoon kannelliseen astiaan (tai kukin pallo omaan pienempään kannelliseen astiaan) tai lautaselle kelmulla peitettynä. Siirrä jääkaappiin ja anna taikinan tekeytyä vuorokauden ajan.

  • Ota taikinapallot huoneenlämpöön noin tunti ennen pizzan valmistusta.

  • Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Jos käytät pizzakiveä, laita se kuumenemaan uuniin.

  • Viipaloi hyvin pestyt perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon odottamaan pizzan täyttämistä, jotta niiden pinta ei tummu.

  • Muotoile taikinapallosta pizzapohja käsin painelemalla ja venyttelemällä.

  • Siirrä pizzapohja kuumalle pizzakivelle. Levitä pizzan päälle ranskankermaa ja lusikoi pestonokareita päälle. Painele perunaviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Levitä viipaleet pizzan päälle ja valuta perunoille hieman oliiviöljyä.

Enjoy life’s simple pleasures

Birramoretti.com     Tietosuojaseloste