Perunapizza pestolla ja mozzarellalla
valmistusaika 30 min (taikinan tekeytyminen ja kohoaminen 3 h + 24 h)
Moi, mitä etsit?
valmistusaika 30 min (taikinan tekeytyminen ja kohoaminen 3 h + 24 h)
Roomalaiseen pizzatraditioon kuuluvan pizzan päätähtenä on yksinkertainen, edullinen ja herkullinen täyte: peruna. Ohuenohuet perunaviipaleet ladotaan pizzapohjalle ranskankerman ja peston päälle, ja ne kypsyvät kuumassa uunissa vastustamattoman rapeiksi. Tarjoa mozzarellalla ja basilikalla viimeisteltyä perunapizzaa Birra Morettin kanssa ja vietä täydellinen pizzailta ystävien kesken!
Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää ja sileää.
Peitä taikinakulho ja anna sen kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.
Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia ja jaa neljään osaan. Muotoile osat pyöreiksi palloiksi.
Laita pallot isoon kannelliseen astiaan (tai kukin pallo omaan pienempään kannelliseen astiaan) tai lautaselle kelmulla peitettynä. Siirrä jääkaappiin ja anna taikinan tekeytyä vuorokauden ajan.
Ota taikinapallot huoneenlämpöön noin tunti ennen pizzan valmistusta.
Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Jos käytät pizzakiveä, laita se kuumenemaan uuniin.
Viipaloi hyvin pestyt perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon odottamaan pizzan täyttämistä, jotta niiden pinta ei tummu.
Muotoile taikinapallosta pizzapohja käsin painelemalla ja venyttelemällä.
Siirrä pizzapohja kuumalle pizzakivelle. Levitä pizzan päälle ranskankermaa ja lusikoi pestonokareita päälle. Painele perunaviipaleet kuiviksi talouspaperilla. Levitä viipaleet pizzan päälle ja valuta perunoille hieman oliiviöljyä.