Panuozzi on parhaimmillaan uunituoreena
Valmistusaika: 25 min (taikinan tekeytyminen ja kohoaminen 3 h + 24 h)
Moi, mitä etsit?
Valmistusaika: 25 min (taikinan tekeytyminen ja kohoaminen 3 h + 24 h)
Italialaisesta katuruokakulttuurista tuttu panuozzi on calzonen trendikäs haastaja. Se valmistetaan pizzataikinasta ja täytetään muhkeaksi kylmillä täytteillä: ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla, viikunoilla ja rucolalla. Panuozzi on parhaimmillaan uunituoreena ja täydellisen pizzaoluen eli Birra Morettin kanssa herkuteltuna.
Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää ja sileää.
Peitä taikinakulho ja anna sen kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.
Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia ja jaa neljään osaan. Muotoile osat pyöreiksi palloiksi.
Laita pallot isoon kannelliseen astiaan (tai kukin pallo omaan pienempään kannelliseen astiaan) tai lautaselle kelmulla peitettynä. Siirrä jääkaappiin ja anna taikinan tekeytyä vuorokauden ajan.
Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Laita pizzakivi tai uunipelti kuumenemaan uuniin.
Muotoile pizzataikinasta neljä suorakaiteen mallista, noin 1 cm:n paksuista litteää leipää.
Paista leivät uunin keskitasolla pizzakiven tai kuumennetun uunipellin päälle noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet pulleiksi ja saaneet pintaansa väriä. Anna leipien jäähtyä hieman.
Täytä leivät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellaviipaleilla, viipaloiduilla viikunoilla ja rucolalla. Valuta täytteille halutessasi oliiviöljyä ja balsamicoa.