Moi, mitä etsit?

search

Maa-artisokka-mantelipasta

Reseptit

Ladataan sivua

Konstailematon ja tyylikäs maa-artisokka-mantelipasta

Konstailematon ja tyylikäs maa-artisokka-mantelipasta sopii sellaisenaan pääruoaksi tai italialaiseen tyyliin primi piattiksi. Se on saanut inspiraationsa helsinkiläisen Goose Pastabarin hittiruokalajista. Kasvispastan kastikkeessa juhlivat pehmeä maa-artisokkasose, parmesaani ja sitruuna, ja sen koukuttavin yksityiskohta on paahdetuista leipä- ja mantelimuruista tehty muruseos, joka ripotellaan valmiin annoksen päälle.

Resepti

Maa-artisokka-mantelipasta

Konstailematon ja tyylikäs maa-artisokka-mantelipasta sopii sellaisenaan pääruoaksi tai italialaiseen tyyliin primi piattiksi. Se on saanut inspiraationsa helsinkiläisen Goose Pastabarin hittiruokalajista. Kasvispastan kastikkeessa juhlivat pehmeä maa-artisokkasose, parmesaani ja sitruuna, ja sen koukuttavin yksityiskohta on paahdetuista leipä- ja mantelimuruista tehty muruseos, joka ripotellaan valmiin annoksen päälle.

3–4 annosta

Raaka-aineet

250 g bucatini-pastaa

Muruseos

60 g kuivahtanutta vaaleaa leipää 50 g kuorimattomia manteleita n. 3 rkl oliiviöljyä 1–2 tl tuoretta timjamia hienonnettuna ½-1 tl sormisuolaa

Kastike

200 g maa-artisokkasosetta 1 dl kuohukermaa 1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna 2 rkl sitruunan mehua 40 g parmesaania raastettuna ¾ tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Kokonaisaika 25 min
Valmistus 15 min
  • Tee ensin muruseos. Hienonna leipä ja mantelit monitoimikoneella pieneksi muruksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipä-mantelimuru rapeaksi öljyssä keskilämmöllä. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami. Anna jäähtyä hieman ja lisää suola.

  • Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Laita kastikkeen aineet pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.

  • Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Ripottele pastan päälle muruseos. Tarjoa heti!

Vinkki!
Voit valmistaa maa-artisokkasoseen itse tai ostaa valmiina hyvin varusteltujen ruokakauppojen vihannesosastolta. Jos valmistat soseen itse, tee näin: Kuori 300 g maa-artisokkia. Siirrä ne heti kuorimisen jälkeen kylmään veteen, jotta niiden pinta ei tummu. Keitä maa-artisokkia kattilassa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella.

Enjoy life’s simple pleasures

Birramoretti.com     Tietosuojaseloste