Moi, mitä etsit?
Konstailematon ja tyylikäs maa-artisokka-mantelipasta sopii sellaisenaan pääruoaksi tai italialaiseen tyyliin primi piattiksi. Se on saanut inspiraationsa helsinkiläisen Goose Pastabarin hittiruokalajista. Kasvispastan kastikkeessa juhlivat pehmeä maa-artisokkasose, parmesaani ja sitruuna, ja sen koukuttavin yksityiskohta on paahdetuista leipä- ja mantelimuruista tehty muruseos, joka ripotellaan valmiin annoksen päälle.
Tee ensin muruseos. Hienonna leipä ja mantelit monitoimikoneella pieneksi muruksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipä-mantelimuru rapeaksi öljyssä keskilämmöllä. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami. Anna jäähtyä hieman ja lisää suola.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita kastikkeen aineet pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Ripottele pastan päälle muruseos. Tarjoa heti!
Vinkki!
Voit valmistaa maa-artisokkasoseen itse tai ostaa valmiina hyvin varusteltujen ruokakauppojen vihannesosastolta. Jos valmistat soseen itse, tee näin: Kuori 300 g maa-artisokkia. Siirrä ne heti kuorimisen jälkeen kylmään veteen, jotta niiden pinta ei tummu. Keitä maa-artisokkia kattilassa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella.