Moi, mitä etsit?
Maailman paras focaccia on pinnalta rapea, sisältä unelmanpehmeä – ja superhelppo valmistaa! Sen salaisuus on nopeassa sekoituksessa ja rauhallisessa kohotuksessa: tätä taikinaa ei tarvitse vaivata ja alustaa pitkiä aikoja. Valuta valmiin focaccian pinnalle reilusti oliiviöljyä ja yllätä vieraat parmesaanin, seesaminsiementen ja oreganon hurmaavalla makuyhdistelmällä.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja liuota sekoitellen. Lisää pari desiä vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitten taikinaan sokeri, suola ja oliiviöljy. Lisää loput jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa!
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.
Kaada oliiviöljyä metallisen vuoan (n. 30 x 20 cm) pohjalle. Kaada taikina vuokaan. Venyttele taikina vuoan pohjalle öljytyin käsin.
Kohota leipää peitettynä noin puoli tuntia.
Paina öljytyillä sormilla reikiä taikinaan. Valuta leivän pinnalle oliiviöljyä. Ripottele päälle parmesaania, seesaminsiemeniä, oreganoa ja sormisuolaa.
Paista focacciaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä pintaansa. Nosta se sitten ritilälle jäähtymään. Leikkaa focaccia tarjolle pieniksi paloiksi.