Moi, mitä etsit?
Tomaatin, mozzarellan ja basilikan liitto on klassinen italialainen makukombo. Se loistaa erityisesti caprese-salaatissa, joka on täydellinen esimerkki italialaisen keittiön ihanasta yksinkertaisuudesta ja laadukkaisiin raaka-aineisiin panostamisesta. Salaatin lämpimässä versiossa tomaatit valellaan oliiviöljyllä, valkosipulilla ja mausteilla ja paahdetaan uunissa mehukkaiksi. Lämmin caprese-salaatti sopii italialaisen illallisen antipasti-pöytään muiden pikkuruokien seuraan.
Laita tomaatit uunivuokaan. Sekoita niihin hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy, sormisuola ja mustapippuri.
Paahda tomaatteja 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet pinnastaan.
Siirrä lämpimät tomaatit laakeaan tarjoiluastiaan. Revi päälle mozzarellaa ja basilikan lehtiä ja ripottele päälle pinjansiemeniä.