Herkullista pääsiäistä 2025
Ota talteen pääsiäisen parhaat viinivinkit ja reseptit
Kaipaatko ideoita pääsiäispöydän tarjoiluihin? Ei huolta, tässä parhaat pääsiäisviinit sekä vaivattoman juhlalliset reseptit niin kasvisruualle kuin karitsallekin!
Peter Lehmann Portrait Shiraz
Pääsiäisen paras punaviini on Peter Lehmann Portrait Shiraz! Viini on valmistettu Australian huippuviinialueella Barossan laaksossa. Tämä mehevän täyteläinen Shiraz on tumman kirsikkainen, kevyen tanniininen ja hennon pippurinen. Shiraz on klassinen pari hienostuneiden karitsaruokien kanssa. Kirsikoilla aateloitu punaviinikastike tekee yhdistelmästä entistäkin täydellisemmän!

Resepti
Karitsan paahtopaisti kirsikkaisella punaviinikastikkeella
4 (600 g) karitsan paahtopaistia 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita timjamia 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria
Kirsikkainen punaviinikastike
1 valkosipulinkynsi 2 salottisipulia 3 rkl oliiviöljyä 1 oksa rosmariinia 4 rkl balsamiviinietikkaa 4 dl punaviiniä (Shiraz) 4 dl lihalientä 2 rkl voita 100 g pakastekirsikoita
Aloita valmistamalla punaviinikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle rosmariini. Jatka paistamista muutama minuutti koko ajan sekoitellen.
Kaada pannulle balsamiviinietikka ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää punaviini ja jatka keittämistä, kunnes nestettä on jäljellä reilu desi. Lisää lihaliemi ja keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon voi sekä sulaneet kirsikat, sekoita ja anna hautua hetken aikaa.
Ota paahtopaistit huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
Kuivaa lihat talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi suuressa paistinpannussa. Ruskista paistit pannussa joka puolelta.
Nosta paistit uunivuokaan. Hiero timjamia sekä reilusti suolaa ja mustapippuria lihan pintaan.
Kypsennä paisteja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta ja liha punertaa vielä sisältä. Kääräise paistit folioon ja anna vetäytyä hetken aikaa. Viipaloi liha.
Tarjoile punaviinikastikkeen ja esimerkiksi papu-lehtikaali-oliivipaistoksen kera ja kruunaa ateria kirsikkaisen mehevällä Portrait Shiraz -punaviinillä!
Peter Lehmann Layers White
Peter Lehmann Layers White on hedelmäinen, neljästä eri rypälelajikkeesta valmistettu valkoviini Etelä-Australian Adeledesta. Sen maussa on nimensä mukaisesti monia kerroksia; sitruksisuutta, mausteisuutta, trooppisia aromeja sekä kukkeutta.

Resepti
Ricotta-parsapiiras pinjansiemenillä
500 g voitaikina 250 g ricottaa 400 g parsaa 1 rkl oliiviöljyä 1 kpl kananmuna Ripaus suolaa Raastettua parmesaania Koristeluun versoja ja pinjansiemeniä

Sulata voitaikina ja leikkaa ympyränmuotoiseksi. Levitä ricotta piirakan keskelle, jätä noin 5 cm reunaa.
Leikkaa parsoista kovat varret pois, pyörittele oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Asettele parsat piirakan keskelle. Taittele taikinan reunat laskoksiksi ja voitele ne kananmunalla. Raasta päälle parmesaania.
Paista piirakkaa 225°C uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea.
Koristele versoilla ja pinjansiemenillä.
Tarjoile vihersalaatin ja hedelmäisen Peter Lehmann Layers Whiten kanssa.