3 x viini vappupiknikille!
Vappukuohuvan valinta - mitä tulee ottaa huomioon?
Kuohuviini kuuluu olennaisena osana vapun juhlintaan, vaihtoehtoja löytyy joka makuun ja budjettiin. Perinteisesti vappumenu koostuu monenlaisesta suolaisesta ja makeasta syötävästä. Kuohuviini onkin monipuolinen ruokajuoma, joka istuu niin sillille kuin makeampana versiona munkeillekin!
Teimme kolmen kuohuvan oppaan vapuksi – lukaise ja valitse oma suosikkisi!
Mionetto Prosecco DOC – maailman rakastetuin Prosecco
Mionetto Prosecco DOC Treviso on maailman suosituin Prosecco. Laadukkaat rypäleet luottoviljelijöiltä yhdistettynä viinintekijöiden huippuosaamiseen ja uusimpaan teknologiaan ovat Prosecco-talon menestyksen salaisuus. Viinin tuoksussa on aromaattista omenaa sekä erittäin kuivassa maussa raikasta sitrusta, päärynää ja aprikoosia. Klassinen valinta niin alkumaljaksi kuin brunssille.
Vapun ruokasuositus: meloni & ilmakuivattu kinkku
Perlage Sgajo Prosecco Vegan – raikas luomu ja vegaaninen Prosecco
Sgàjo on italialainen murresana ja tarkoittaa fiksua ja herkkää! Vegaanisertifioitu Sgajo Prosecco tulee Trevison alueelta Veneton provinssista. Se on valmistettu käsin poimituista ja luomuviljellyistä Glera-rypäleistä. Käyttäminen Charmat-metodilla säilyttää rypäleiden hedelmäisyyden. Sgàjon mausta löytyykin miellyttävä yhdistelmä hapokkuutta sekä päärynää, appelsiininkukkaa, sitrusaromeja sekä hentoa mausteisuutta. Täydellinen valinta vegaaniselle vappubrunssille!
Vapun ruokasuositus: yrttinen parsasalaatti & grillattu tofu
Lanson Black Label Champagne Brut – ikoninen kuiva ja mineraalinen samppanja
Lanson Black Label Brut on talon vakiosamppanja ja siinä kiteytyy talon tyylin ydin: voiman ja eleganssin yhdistyminen. Lanson on tunnettu uniikista tyylistään, jota määrittää malolaktisen käymisen välttäminen, jolloin samppanja säilyttää raikkautensa ja hedelmäisyytensä poikkeuksellisen pitkistä pullokypsytysajoista huolimatta. Black Labeliin käytetyt rypäleet tulevat Cru ja Grand Cru -tarhoilta. Tasalaatuisuuden takaamiseksi blendissä käytetään 25-20% reserve -viiniä, jota säilytetään tammitynnyreissä, tämä tuo tasapainottavaa pehmeyttä makuun. Viiniä myös kypsytetään poikkeuksellisen pitkään sakan päällä, 4 vuotta. Tyylikäs ja klassinen valinta kaikkiin tilanteisiin.
Vapun ruokasuositus: kylmäsavulohi & mätileivät
Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme hankkimaan vapun tarjottavat jo hyvissä ajoin Alkosta.