Kokeile hedelmäistä valkoviinisangriaa kesän juhlissa
Valkoviinisangria on näyttävä ja helppo tarjottava isollekin porukalle
Tässä helpossa valkoviinisangriassa melonien ja mansikoiden makeus täydentää valkoviinin makuja herkullisella tavalla.
Ihanan hedelmäinen valkoviinisangria sopii niin kesäjuhliin kuin juhannukseenkin. Kannu pilkotaan täyteen erilaisia meloneita, mansikoita ja mustikoita. Voit kokeilla juomaan trendikkäitä valkoisia mansikoita, mutta myös perinteiset punaiset sopivat joukkoon erinomaisesti.
Mikä valkoviini sopii sangriaan? Puolikuiva ja hieman persikkainen Asio Otus Bianco -valkoviini on omiaan erityisesti booleissa ja sangriassa. Se yhdistetään tässä reseptissä hieman epätyypillisesti ginger aleen, joka tuo sangriaan poreita ja kivaa pientä mausteisuutta.
Valkoviinisangriaan tulevat juomat, melonit ja marjat kannattaa viilentää hyvin ennen tarjoilua. Silloin jäät eivät sula, vaan pitävät kesäisen herkun ihanan viileänä.
Resepti
Valkoviinisangria
1 plo (0,75 l) Asio Otus Bianco -valkoviiniä 5 dl Hartwall Ginger Alea ½ cantaloupemeloni ½ hunajameloni ½ l (valkoisia) mansikoita 3 dl pensasmustikoita ½ l jäitä 1–3 rkl vaniljasiirappia
Viilennä valkoviinisangriaan tulevat juomat kunnolla.
Leikkaa meloni kuorettomiksi kuutioiksi. Huuhtele mansikat ja mustikat. Leikkaa mansikat lohkoiksi.
Laita jäät, hedelmälohkot ja marjat isoon kannuun.
Kaada päälle vaniljasiirappi, viini ja lopuksi ginger ale. Sekoita hyvin ja tarjoa valkoviinisangria heti.
Asio Otus Bianco
Tämän italialaisen viinin nimi Asio Otus on latinaa ja tarkoittaa pöllöä.
Puolikuiva valkoviini saa oivaa ryhtiä hyvästä hapokkuudesta. Valkoviinistä voit löytää sitruksista, persikkaista ja päärynäistä makumaailmaa. Chardonnay ja Sauvignon Blanc -rypälelajikkeet luovat erinomaisen kokonaisuuden.
Katso myös muut sangria-ohjeet:
Klassinen punaviinisangria
Trendikäs roseesangria
Vaaleanpunainen siiderisangria
Hedelmäinen pääsiäissangria