Lasiin ja lautaselle: puolikuiva rosee ja tarte flambée
Tarte flambée sienillä ja JP. Chenet Rosé
Kokeile perinteistä Alsacen alueen valkoista pizzaa raikkaan roseeviinin kaverina.
Resepti
Tarte flambée sienillä
200 g tuoreita sieniä (herkkusieniä tai suppilovahveroita) 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna 1 pizzapohja (valmis tai itse tehty) 1 dl kermaviiliä 100 g juustoraastetta (esim. Gruyère tai Emmental) Tuoretta rosmariinia koristeluun Oliiviöljyä paistamiseen

Paista sienet ja hienonnettu valkosipuli oliiviöljyssä, kunnes sienet ovat pehmeitä ja saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Täytteen valmistaminen: sekoita kermaviili ja juustoraaste keskenään.
Levitä pizzapohja uunipellille. Levitä kermaviili-juustoseos tasaisesti pohjan päälle. Lisää paistetut sienet ja valkosipuli pizzan päälle.
Paista pizzaa 220 °C:ssa noin 10-12 min. kunnes juusto on sulanut.
Ripottele päälle tuoretta timjamia tai rosmariinia. Suolaa ja pippuria maun mukaan.
