Kokeile myös kesänraikkaasti roseeta!
Kun kesä saapuu, pöytään ponkaisevat myös punamarjaiset, hehkeän elegantit roseeviinit. Ne ovat oivia seurustelujuomia sellaisenaan, mutta siivittävät myös herkullisia buffakattauksia siinä missä pienten juhlien näppäriä sormisyötäviäkin. Poimi reseptien jälkeen viinivinkit sormisyötävien seuraksi!
JÄTTIKATKARAPUHODARIT
6 hengelle
6 mini hodarisämpylää
170 g jättikatkarapua suolaliemeen säilöttyinä
2 rkl tuoretta korianteria
1 rkl raastettua piparjuurta
2 kevätsipulin varret
200 g ranskankermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
Koristeeksi:
Muutamia jättikatkarapujen pyrstöjä
korianterinlehtiä
murskattuja roseepippureita
1. Leikkaa hodarisämpylään pieni kolo sämpylän päälle.
2. Valuta jättikatkaravut, silppua korianteri ja raasta piparjuuri. Suikaloi kevätsipulin varret ja sekoita ainekset ranskankerman joukkoon. Säästä muutamia jättikatkarapuja koristeluun.
3. Täytä hodarisämpylän kolot jättikatkaraputahnalla ja koristele annos jättikatkaravuilla ja korianterinlehdillä. Murskaa päälle roseepippureita.
Viiniksi:Brovence Organic Rosé
VUOHENJUUSTOCROSTINIT
6 hengelle
6 palaa maalaispatonkia
oliiviöljyä paistamiseen
6 aurinkokuivattua tomaattia chiliöljyyn säilöttynä
pari oksaa tuoretta rosmariinia
150 g vuohenjuusto tuorejuustoa
1. Sivele patonginpalat oliiviöljyllä ja paista ne rapeiksi 200 asteisessa uunissa n. 8 minuutin ajan.
2. Sivele vuohenjuustoa jäähtyneille crostineille, aseta jokaisen leivän päälle valutettu aurinkokuivattu tomaatti sekä pieni pätkä rosmariininoksaa.
Viiniksi: Santa Ana Eco Shiraz Rosé
KINKKU-MELONITAPAS
6 hengelle
1 pieni verkkomeloni
250 g pieniä mozzapalloja
muutamia oksia tuoretta basilikaa
200 g Schwarzwaldin kinkkua
1. Leikkaa meloni lohkoiksi. Poista kuori sekä siemenet. Valuta mozzarellapallot.
2. Kokoa ainekset omiksi osioikseen tarjoilulautaselle ja laita ottimiksi puiset kertakäyttöhaarukat, joilla jokainen voi seivästää itselleen sopivat makupalat.
Viiniksi: Marqués de Cáceres Excellens Rosé