Hurmaava seljankukka-drinkki tarjoillaan kannusta
Raikas ja makea seljankukka-drinkki on kesäinen tarjottava
Seljankukka-drinkki maistuu trendikkäästi seljankukalle, saa luonnetta puolimakeasta valkoviinistä ja tarjoillaan kätevästi kannusta. Seljankukkainen kesädrinkki toimii niin terassilla, kesäjuhlissa kuin jälkiruoan parina ruokajuomana.
Yleensä joka kesä jostain juomasta muodostuu janoisen kansan suosikki: juoma, johon ihastutaan jo alkukesällä, ja sitten sitä sekoitellaan kesän jokaiseen illanistujaiseen ja juhlantapaiseen. Suosiotaan kasvattaneet kukkaismaut maistuvat helposti valmistuvassa seljankukka-drinkissä.
Seljankukka-drinkin suosiota tarvitse ihmetellä. Makuna seljankukka on nyt trendien kärjessä. Lisäksi kannuun sekoitettu juoma on kätevä: isollekin porukalle valmistuu drinkit kerralla. Ja onhan tuo hennosti kupliva, sitruunalla koristeltu juoma kaunis kuin mikä!
Seljankukanmehutiivisteen lisäksi kannuun kaadetaan sitruunamehua, niiden makumaailmat nimittäin tukevat toisiaan mainiosti. Perään lorautetaan puolimakeaa JP Chenet Medium Sweet -valkoviiniä ja sitruksista Jaffa Lemonadea.
Seljankukkainen kesäjuoma koristellaan sitruunasiivuilla ja mansikka-seljankukkajääpaloilla. Jääpalat kannattaa valmistaa seljankukkamehusta, niin ne eivät sulaessaan laimenna juomaa. Valmista jääpaloja yksi muotillinen pelkästä mehusta, toinen mansikkakoristella – näin saat riittävästi jääpaloja kannulliseen juomaa.
JP Chenet -viinit tunnetaan vekkulista pullomuodostaan. JP Chenet Medium Sweet on hedelmäinen, puolimakea valkoviini, joka toimii mainiosti kesäisten juomasekoitusten raaka-aineena. Sellaisenaan se on hyvä pari makeille marja- ja hedelmäjälkiruuille sekä tulisille mauille.
Resepti
Seljankukka-drinkki
1 dl sitruunan mehua ¾ dl seljankukkamehutiivistettä 5 dl JP Chenet Medium Sweet -viiniä 0,75 l Jaffa Lemonadea sitruunasiivuja mansikka-seljankukkajääpaloja
Mansikka-seljankukkajääpalat
mansikoita seljankukkamehutiivistettä vettäValmista ensin mansikka-seljankukkajääpalat. Laita mansikoita kokonaisina ja puolikkaina jääpalamuotin koloihin. Täytä kolot laimennetulla seljankukkamehutiivisteellä. Siirrä pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi.
Purista sitruunan mehu kannun pohjalle ja sekoita joukkoon seljankukkamehutiiviste.
Kaada kannuun JP Chenet Medium Sweet -viini ja Jaffa Lemonade.
Viimeistele seljankukkadrinkki sitruunasiivuilla ja runsaalla määrällä mansikka-seljankukkajääpaloja.