The Lady Pinot Grigio & grillatut jättikatkarapuvartaat
Merenelävien ystävä ihastuu takuulla näihin vartaisiin! Marinadin passionhedelmämehu antaa ravuille upean raikkaan säväyksen ja chili tuo pientä potkua. Kruunaa ateria italialaisella valkoviinillä.
Viinisuositus jättikatkarapuvartaiden kanssa
The Lady Pinot Grigio on miellyttävä yhdistelmä hedelmäisiä aromeja ja pirteää hapokkuutta. Sen maku melko intensiivinen ollakseen Pinot Grigio! Sopii erityisesti kevyiden ruokien seuraksi.
Jättikatkarapuvartaiden ainekset
4 hengelle
500 g kuorellisia jättikatkarapuja
1 ¼ dl passionhedelmämehua (tai 15 passionhedelmää, josta mehu puristettu siivilässä)
¼ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl chilijauhetta
½ tl korianterinsiemeniä jauhettuna
ripaus mustapippuria myllystä
Lisäksi voiteluun:
25 g voita
1 passionhedelmän siemenet ja mehu
¼ dl limetin mehua
Näin teet jättikatkarapuvartaat:
1. Sulata ravut. Sekoita kulhossa keskenään mehu, öljy ja mausteet. Lisää ravut ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
2. Sulata voi ja lisää siihen passionhedelmä sekä limetin mehu. Pidä lämpimänä.
3. Paista ravut grillissä tai parilapannulla. Voitele maustetulla voilla paistamisen loppupuolella.