Piparkakku-spritz on talven hittidrinkki
Raikas ja mausteinen piparkakku-spritz sopii täydellisesti talveen
Piparkakku-spritz yllättää loppuvuoden juhlissa oivaltavalla makumaailmallaan.
Mustikka-punaviinicocktail saa jouluisen makunsa kotimaisista mustikoista, itsetehdystä piparkakkusiirapista ja jäähdytetystä Asio Otus Rosso -punaviinistä. Sen puolukkaiset ja karpaloiset maut sopivat loistavasti metsäisen mustikan kaveriksi.
Piparkakkusiirappi syntyy helposti vedestä, sokerista ja valmiista piparkakkumausteesta. Siirappia voi annostella drinkkiin oman mieltymyksen mukaan. Joulun mauista nauttiva lorauttaa sitä cocktailiinsa reilulla kädellä! Sama ohje toimii myös talven juhlasesongin ulkopuolella, kun valmistat siirapin piparkakkumausteen sijaan kardemummasta.
Novelle Fresh Mustikka -kivennäisvesi tuo mustikka-punaviinicocktailiin raikkautta, ja mustikan makua vahvistetaan vielä pakastemustikoilla. Juoma koristellaan muhkeilla pensasmustikoilla, rosmariinin oksalla ja kanelitangolla.
Vinkki! Saat tästä myös boolin isommalle porukalle, kun tuplaat ohjeen määrät!
Resepti
Piparkakku-spritz
Neljälle
Piparkakkusiirappi
1 dl vettä 1 dl sokeria 1 rkl piparkakkumaustettaCocktail
½ ploa (à 0,75 l) Asio Otus Rosso -punaviiniä 1 tlk (0,33 l) Novelle Fresh Mustikka -kivennäisvettä 3–4 rkl piparkakkusiirappia 2 dl pakastemustikoitaLisäksi
jäitä 1 dl pensasmustikoita 2 rosmariinin oksaa 4 kanelitankoaValmista ensin piparkakkusiirappi. Laita vesi, sokeri ja piparkakkumauste pieneen kattilaan. Keitä siirappia keskilämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja koostumus muuttunut hieman paksummaksi. Jäähdytä.
Täytä iso kannu puolilleen jäitä. Lisää jäähdytetty punaviini, mustikkakivennäisvesi, piparkakkusiirappi ja jäiset mustikat. Sekoita varovasti.
Kaada juoma laseihin. Lisää jäitä. Koristele pensasmustikoilla, rosmariinin oksalla ja kanelitangolla.
Asio Otus on latinaa ja tarkoittaa pöllöä. Täyteläisessä punaviinissä voi aistia karhunvatukkaa sekä kuivattujen luumujen aromeja. Pehmeät hapot tuovat ryhtiä runsashedelmäiseen herkulliseen viiniin.
Mehevä ja runsas Asio Otus Rosso sopii drinkin lisäksi liharuoille sekä kovien juustojen kera nautittavaksi. Pöllöpunkku on mitä mainioin seuralainen pimeneviin syys- ja talvi-iltoihin.