Peter Lehmann Portrait Shiraz - paras Australialainen punaviini grilliherkkujen kylkeen
Peter Lehmann Portrait Shiraz punaviiniin käytetyt rypäleet on kerätty Australian arvostetulta Barossan viinialueelta kymmeniltä eri tarhoilta, joista osa on jopa yli satavuotiaita. Punaviiinin upean moniulotteisuuden takana on paitsi lukuisten tarhojen hyödyntäminen myös vuoden kestänyt kypsytys ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Täyteläisen viinin tanniinit ovat silkkisen pehmeät, ja sen maussa voi aistia tummia marjoja, suklaata ja lämmintä mausteisuutta. Viinin rakenteen ja runsaan marjaisuuden vuoksi se loistaa erityisen hienosti hiukan mausteisten liharuokien kaverina. Kokeile korealaisittain maustetun naudan ulkofileen ja raikkaan korianteri-chimichurrin kanssa ja ihastu!
KOREAN BBQ BEEF PARTY & KORIANTERI-CHIMICHURRI
(ainekset neljälle)
N. 800 g naudan ulkofilettä
MARINADI
2 dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1-2 rkl Gochujang-chilitahnaa
1 rkl raastettua inkivääriä
4 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl seesamiöljyä
KORIANTERI-CHIMICHURRI
1 puntti korianteria
1 puntti lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 limen mehu
1 punainen chili
2 tuoretta vihreää jalapenoa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
TARJOILUUN
Gochujang & ssämjang-tahnoja
VALMISTUS
• Sekoita marinadi. Laita ulkofilee astiaan tai suljettavaan pussiin ja lisää marinadi. Peitä astia ja anna lihan maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli.
• Valmista chimichurri. Silppua kaikki ainekset pieneksi ja sekoita kulhossa tai morttelissa. Säilytä jääkaapissa.
• Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä, jotta se ehtii lämmetä ja paistotuloksesta tulee mehevä.
• Grillaa filee haluttuun kypsyysasteeseen. Anna vetäytyä hetki foliossa kypsennyksen jälkeen.
• Leikkaa liha poikkisyin ja ripottele päälle sormisuolaa. Tarjoile chimichurrin sekä korealaisten gochujang ja ssämjang-chilitahnojen kera.