Kesän trendikkäimmät tarjottavat ovat tässä
Kaada viini lasiin ja laita tapakset grilliin
Tuo suosittu tapas-trendi omalle terassillesi ja grillaa runsas tapaslajitelma eleganttien kuohuviinien sekä tyylikkään punaviinin seuraksi. Katso reseptit sesongin herkullisimpiin grillitapaksiin!
Parhaat kesäviinit grillaukseen ja tapaksille
Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry
Blanc de Blancs Extra Dry edustaa Freixenetin uusinta cava-tyyliä, jonka makumaailma on raikkaan hedelmäinen, helposti lähestyttävä ja samalla taattua huippulaadukasta cavaa. Freixenet Blanc de Blancs on valmistettu vain valkoisista rypäleistä ja se on kypsynyt hiivasakan päällä vähintään 12 kuukautta. Runsaan hedelmäisellä maulla ja pienillä, hienostuneilla kuplilla se luo suutuntumasta miellyttävän herkullisen kokonaisuuden ja kestää runsaitakin grillattujen ruokien makuja.
Alexis Lichine Crémant de Bordeaux Brut Rosé
Bordeaux'n sydämestä, Entre-deux-Mers’n alueelta, Dordogne- ja Garonne-jokien välistä tulee upea roseekuohuviini Crémant de Bordeaux. Tarkkaan valikoidut rypäleet poimitaan käsin korkean laadun varmistamiseksi. Tämä perinteisellä menetelmällä valmistettu ryhdikäs ja hedelmäinen crémant hurmaa raikkaudellaan ja pienillä terhakkailla kuplillaan. Kauniin värinen roseekuohuva sopii kesäisiin illanistujaisiin ja juhliin niin aperitiiviksi kuin raikkaiden kesäruokien pariksi.
Peter Lehmann Portrait Shiraz
Grillattujen lihojen luottoviini on australialainen shiraz, joista Peter Lehmann Portrait Shiraz edustaa parhaimmistoa – rouhea ja robusti punaviini, malliesimerkki viinistä, joka laittoi Barossan viinialueen maailmankartalle. Viiniä on kypsytetty vuoden ajan sekä ranskalaisissa että amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka ansiosta viinissä on pehmeät, mutta voimakkaat tanniinit. Viinin makumaailmassa voi aistia tummaa kirsikkaa, pippurisuutta sekä eukalyptusta.
Grillatut tapakset
Ihanan kesäinen ja raikas kasvisruoka syntyy grillatun kukkakaalin ja raparperisalsan yhdistelmästä. Taivaallisen herkullinen ja mehevä pihvitapas nautitaan chimichurrin kera. Klassisten valkosipulilla ja chilillä maustettujen katkarapujen valmistukseen grillissä kannattaa käyttää pientä blinipannua.
Resepti
Grillattu kukkakaalipihvi ja raparperisalsa
Kukkakaali
1 kokonainen kukkakaali Oliiviöljyä Sormisuolaa SavupaprikaaRaparperisalsa
250 g raparperia 200 g tomaattia 1 punainen chili silputtuna 1 limen mehu ½ punasipuli silputtuna ½ puntti korianteria silputtuna 1 rkl oliiviöljyä 1 tl sokeria 0,5 tl suolaaValmista ensin raparperisalsa. Pilko ainekset ja sekoita kulhossa mausteiden ja oliiviöljyn kanssa. Anna maustua jääkaapissa.
Keitä kokonaista kukkakaalia suolavedessä 5 minuutin ajan.
Leikkaa kukkakaali sentin paksuisiksi pihveiksi, öljyä ne laadukkaalla oliiviöljyllä sekä mausta sormisuolalla ja savupaprikalla.
Grillaa kukkakaalipihveihin kaunis pinta.
Tarjoile kukkakaalipihvit raparperisalsan kanssa.
Resepti
Grillatut pihvivartaat chimichurrilla
n. 300 g naudan ulkofilettä Suolaa ja pippuria Hammastikkuja
Chimichurri
1/2 puntti korianteria 1/2 puntti lehtipersiljaa 2 valkosipulin kynttä 1 mieto punainen chili 2 kevätsipulin vartta 1 dl oliiviöljyä 1 limen mehu ½ tl suolaa Ripaus sokeriaValmista ensin chimichurri. Hienonna ja pilko ainekset, lisää mausteiden ja oliiviöljyn kanssa kulhoon ja sekoita tai soseuta halutessasi. Chimichurrin maku paranee jos sitä säilyttää jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Ota ¼ valmistamastasi chimichurrista. Marinoi pihvejä kastikkeessa vähintään kahden tunnin ajan jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.
Grillaa pihvejä 3-4 minuuttia per puoli, kunnes liha on kypsyydeltään medium-, tai oman maun mukaan.
Anna pihvien levätä 10 minuuttia grillauksen jälkeen ja pilko ohuiksi viipaleiksi.
Lävistä viipaleet hammastikuilla ja tarjoile chimichurrin kera.
Resepti
Gambas al ajillo
200 g jättikatkarapuja (pakaste) 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna 1 punainen chili viipaloituna 2 rkl oliiviöljyä 4 cl Freixenet Blanc de Blancs Cava Extra Dry -kuohuviiniä ½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna ½ puntti lehtipersiljaa Suolaa Patonkia tarjoiluun
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
Yhdistä valkosipuli, chili ja oliiviöljy pannulla ja kypsennä matalalla lämmöllä noin 8-10 minuuttia, kunnes öljy alkaa ruskistua.
Lisää pannulle katkaravut ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ravut alkavat muuttua hieman vaaleanpunaisiksi.
Sekoita joukkoon kuohuviini, sitruunan mehu ja sen raastettu kuori sekä silputtu lehtipersilja. Mausta suolalla.
Tarjoile blinipannusta patongin kera.
Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö
Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!