Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Mikä punaviini pääsiäiseen?

Pääsiäisen kolme klassista punaviiniä

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka ja juoma, Ruoka & juoma

Pääsiäinen on kiistatta yksi vuoden suurimpia ruokajuhlia, jolloin on ihana kokoontua yhteen lähimmäisten kesken, kokata pidemmän kaavan mukaan ja nauttia herkullista punaviiniä.

Mikä punaviini sopii parhaiten klassiselle pääsiäisaterialle – lampaalle tai karitsalle? Pääsiäispöydässä pääsevät loistamaan italialainen barbaresco ja ripasso sekä mehevä australialainen shiraz. Kaada lasiin klassikko ja onnistu varmasti pääsiäisen punaviinivalinnassa!

Pääsiäispöydän herkut ovat yleensä jonkin verran tavallisista ruokatottumuksistamme poikkeavia. Varman viiniparin löytää hakemalla ruoasta ja juomasta samankaltaisia ominaisuuksia, tällöin makukokonaisuus on harmoninen ja miellyttävä.

Paras punaviini pääsiäiseen on runsas ja täyteläinen

Pääsiäispöydässä lampaan parina hivenen harteikkaampi punaviini on usein erinomainen valinta. Esimerkiksi nautaan verrattuna lammas on runsaamman ja voimakkaamman makuinen. Siksi pääsiäisen viinipöydässä paikkaansa pitävät usein parhaiten juuri täyteläiset ja maultaan rikkaat punaviinit.

Olennaista viinivalintaa tehdessä on huomioida myös lampaan valmistustapa. Lampaan paahtopaisti, kyljykset tai ulkofilee jätetään usein reippaan punertaviksi. Tällöin lihan parina edukseen ovat aromikkaat ja tanniiniset viinit, jotka täydentävät ruoan makua. Mikäli kuitenkin haluat tarjoilla lampaanpaistin täysin kypsänä tai valmistat lampaan pitkään hauduttaen, valitse hieman pehmeämpi ja vähätanniinisempi viini. Täyskypsä liha ei kaipaa yhtä voimakasta tanniinisuutta.

Valittaessa punaviini pääsiäiseen on hyvä huomioida lihatyypin ja sen paistoasteen lisäksi myös mausteet ja lisukkeet. Voimakas mausteisuus kaipaa voimakkaan viinin, ja yrttistä makumaailmaa komppaamaan kannattaa valita viini samaan tyylin sointuvaksi. Hakemalla yhtäläisyyksiä ruoan ja juoman mauissa onnistuu varmasti! Alta löydät suositus pääsiäisen punaviinit. 

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva

Pronssilla Viinilehden vuoden punaviini -kilpailussa palkittu italialaisen perhetilan barbaresco on hinta-laatusuhteeltaan löytö. Tyylikäs ja monivivahteinen punaviini saa Nebbiolo-lajikkeen parhaat puolet loistamaan.

Viinin hieman kehittyneestä tuoksusta löytyy luumua, viikunaa, orvokkia, maanläheistä mausteisuutta sekä orastavaa nahkaisuutta. Keskitäyteläinen, kypsän tanniininen ja eloisan hapokas maku toimii erinomaisesti yrttiselle karitsanpaistille uunijuuresten ja minttuhyytelön kera nautittuna.

26 50
0.75 L

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva

BARBARESCO RISERVA DOCG

Lue lisää

Armigero Valpolicella Ripasso

Armigero Ripasso on keskitäyteläinen ja hienostuneen tanniininen punaviini, joka loistaa monipuolisuudellaan – se sopii niin sellaisenaan nautittavaksi kuin ruokapöytään makuja täydentämään. Punaviinissä maistuvat kypsät karpalot, kirsikat sekä suklainen yrttisyys.

Armigero Ripasso on vivahteikas ja monipuolinen osoitus italialaisen viinintekotaidon notkeudesta. Kyseinen viini pokkasi Helsingin Sanomien sokkomaistelussa upeat arvostelut ja hopeasijan.

16 99
0.75 L

Armigero Valpolicella Ripasso

Veneto

Lue lisää

Peter Lehmann Portrait Shiraz

Mehevä ja voimakas australialainen shiraz on klassinen kumppani pääsiäispöydän lampaalle ja karitsalle. Barossan laaksosta tuleva Portrait Shiraz on täyteläinen ja tumman marjainen ja siinä on tynnyrikypsytyksen tuomaa mausteisuutta. Sen makumaailma sopii erinomaisesti rosmariinilla ja valkosipulilla maustetulle karitsan paahtopaistille tai yrtti-sitruunamarinoiduille lampaan kyljyksille.

Vinkki! Katso viinille suunniteltu resepti: karitsan paahtopaisti kirsikkaisella punaviinikastikkeella.

Peter Lehmann Portrait Shiraz
16 65
0.75 L

Peter Lehmann Portrait Shiraz

Barossa Valley

Lue lisää