Huippukokki Hans Välimäen suunnittelema jälkiruoka
Marjoilla kuorrutettu britakakku ja roseesamppanja kruunaavat kesän juhlat
Pyysimme huippukokki Hans Välimäkeä suunnittelemaan jälkiruoan Bonnet Perle Rosé -samppanjalle. Hans ideoi kesään sopivan makean marjaisan ja raikkaan britakakun, jolle kuiva roseesamppanja sopii täydellisesti. Kokeile ja nauti!
Bonnet Perle Rosée Brut on tuoksultaan raikas, punamarjainen ja moniulotteinen. Kuiva maku on pehmeä ja tasapainoinen ja siinä voi aistia vadelmaa, punaherukkaa, sitrusta sekä hentoa mineraalisuutta. Roseesamppanja on juhlien näyttävä maljajuoma, mutta se soveltuu myös marjaisille jälkiruoille sekä monipuolisesti erilaisille suolaisille alkupaloille.
Bonnet Perle Rosée Champagne Brut on saatavilla Alkon valikoimasta.
Resepti
Britakakku Hans Välimäen tapaan
Marenkinen britakakkupohja
175 g voita tai margariinia 1,5 dl sokeria 4 munankeltuaista (säästä valkuaiset, tarvitset ne marenkiin) 2,5 dl Myllyn Paras -karkeita vehnäjauhoja tai erikoisvehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1 dl Yosa-mantelimaitoaMarenki
4 valkuaista 2 dl sokeria 1,5 dl mantelilastujaBritakakun täyte
1 l mansikoita (viipaloituna) tai muita marjoja, pakkasesta tai kaupan marjahyllystä 2-3 dl vaahtoutuvaa kermaa/Aito-kauravispiä 200 g Yosa Greek Style -maustamaton kauravälipala 1 sitruunan mehu ja kuori 2 liivatelehteä 1 dl tomusokeria 3-4 dl sekalaisia tuoreita marjoja koristeeksiTee ensin kakkupohja. Vaahdota voi/margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää rasva-sokeri-vaahtoon valkuaisista erotellut keltuaiset yksitellen, samalla voimakkaasti käsin vispaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ne massan joukkoon varovasti nostellen vuorotellen mantelimaidon kanssa. Näin saat massaan ilmavuutta. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun ison uunipellin päälle tai uunivuokaan. Tasoita pinta. Leivinpaperi kannattaa voidella.
Vatkaa marenki, eli valkuaiset ja sokeri, kovaksi vaahdoksi ja levitä se kuohkeana kakkumassan päälle. Ripottele pinnalle vielä mantelilastut. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 20-30min, kunnes kakku on kauniin kultainen. Tällä välin tee täyte. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneestä, uunipellin kokoisesta pohjasta veitsellä kolme tasasivuista neliötä. Kuulostaa ihan Facebookin karanteenimatikkapähkinältä, mutta kyllä se onnistuu.
Valmista täyte. Pistä liivatelehti kylmään veteen likoamaan pehmeäksi. Vatkaa sillä aikaa kerma/kauravispi sokerin kanssa vaahdoksi. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatemassaa hetki esimerkiksi mikrossa. Yhdistä sulanut liivate kermavaahdon/kauravispin joukkoon. Lisää massaan sitruunan mehu ja -kuori sekä Yosa ja sekoita hellästi.
Kokoa britakakku asettamalla yksi leikkaamistasi pohjalevypaloista tarjoiluvadille marenkipuoli ylöspäin. Levitä pohjalevylle mansikkaa tai niitä muita marjaviipaleita, ja lusikoi marjojen päälle täytettä. Nosta päälle keskikerros marenkipuoli ylöspäin ja täytä sekin marjoilla ja täytteellä. Asettele kolmas pohjalevynpala katoksi, sipaise sille vielä täytettä ja koristele tuoreilla marjoilla. Nauti yhdessä Alexandre Bonnet Perle Rosée -samppanjan kanssa!