Tässä juomassa ei mansikoita säästellä
Mansikkabooli on hurmaava kesäherkku
Raikkain kesäbooli, mansikka-mojitobooli, maistuu mansikoilta, limetiltä ja mintulta.
Kesän herkullisin booli, mansikkabooli, valmistuu kotimaisista mansikoista, ja tässä reseptissä niitä ei onneksi säästellä! Booliin oman twistinsä tuo mojiton raikas makumaailma.
Valloittava pohja kesäiselle herkulle syntyy, kun kulhon kasataan limetin siivuja, mansikoita, runsaasti tuoretta minttua ja ruokosokeria. Sen jälkeen ne murskataan mojiton tyyliin. Sokeri liukenee, limetit mehustuvat, mansikat murskautuvat ja yrteistä irtoaa kaikki maku.
Joukkoon kaadetaan makuprofiililtaan mansikkaista Zensa Rosé Organico 2021 -roseeviiniä ja reilu loraus Hartwall Vichy Orginalia tuomaan kuplia.
Jos haluat booliin lisää näyttävyyttä, jäädytä mansikoita myös jääpaloihin. Varaa silloin noin puoli litraa lisää mansikoita. Katso mansikkaboolin ohje alta!
Resepti
Mansikkabooli
½ litraa mansikoita 5 limettiä 1 ruukku minttua ¾ dl ruokosokeria ½ litraa jääpaloja 1 plo Zensa Rosé Organico 2021 -roseeviiniä 3 dl Hartwall Vichy Originalia
Poista mansikoista kannat, pese limetit ja leikkaa ne siivuiksi keskustan ympäriltä. Ota muutama mintun varsi talteen koristelua varten ja irrottele loput lehdet.
Laita boolikulhoon mansikat, mintunlehdet, limetin siivut ja sokeri. Survo, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää jääpalat sekä kylmennetty viini ja vichy. Sekoita kevyesti, koristele mintulla ja tarjoa.
VINKKI! Tee mansikoista näyttäviä jääpaloja. Laita kokonainen mansikka kantoineen jääpalamuotin jokaiseen koloon. Lisää vielä vettä niin, että muotin kolot täyttyvät. Pakasta vähintään kuusi tuntia.
Zensa on italiaa, ja tarkoittaa suomeksi "ilman". Kirjainleikillä viinisarjan nimeksi johdettuna Zensa viittaa viinin luonnonmukaisuuteen eli rypäleet on viljelty ilman lisäravinteita tai torjunta-aineita.
Zensan roseeviini on kuin luotu kesään. Viinissä voit aistia hentoa mansikkaa, ruusun terälehteä, jasmiininkukkaa sekä vihreää melonia.