Lasiin ja lautaselle: Eton Mess ja kuohuviini
Mansikka-basilika-lime Eton Mess ja Freixenet Asti
Tämä mansikka-basilika-lime -versio Eton Messistä on herkullinen yhdistelmä makeutta, raikkautta ja hieman yrttistä vivahdetta, joka täydentää asti-kuohuviinin raikkaan makean maun.
Resepti
Mansikka-basilika-lime Eton Mess
200 g tuoreita mansikoita 1 dl vispikermaa (tai kookoskermaa) 1 rkl tomusokeria 2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna 1 rkl limemehua 2 marenkia 1 rkl limen kuorta raastettuna

Vatkaa vispikerma (tai kookoskerma) ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää basilikan silputut lehdet ja limemehu kermavaahtoon, sekoita varovasti, jotta maut sekoittuvat hyvin.
Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Raasta limen kuorta mansikoiden päälle ja sekoita hyvin.
Murra marengit pieniksi paloiksi ja lisää ne kermavaahtoon. Sekoita varovasti, jotta koostumus pysyy kevyenä ja ilmavana.
Aseta mansikat kulhoihin tai tarjoilulautaselle. Lisää päälle basilika-lime-kermavaahtoseos ja sekoita kevyesti. Koristele vielä tuoreella basilikalla ja raastetulla limen kuorella.
