Oletko kokeillut oivaltavaa tarte tatin -piirakkaa?
Liemessä Jennin tarte tatin syntyy herkullisista tomaateista
Tiedätkö tarte tatin -piirakan jujun? Piirakka kootaan vuokaan täytteet edellä ja taikina nostetaan lopuksi koko komeuden päälle. Paiston jälkeen piiras kiepautetaan ylösalaisin, jolloin mehevät täytteet nousevat esiin.
Lukuisista hittiresepteistään tunnettu Liemessä-blogin Jenni Häyrinen suunnitteli reseptin suolaiselle tarte tatin -piirakalle. Helposti valmistuva piirakka antaa kunniaa meheville tomaateille. Makuelämyksen kruunaa lasiin kaadettu raikas ja hedelmäinen Mionetto Prosecco.
Poimi tarte tatin -resepti ja hemmottele itseäsi ja ystäviäsi!
Resepti
Tarte tatin tomaatista
iso voitaikinalevy 1 tl rypsiöljyä 1 rkl voita 500 g flavorino-luumutomaatteja 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 rkl balsamicoa suolaa mustapippuria muna lehtipersiljaa
Ota voitaikinalevy sulamaan tuntia ennen. Öljyä valurautapannu reunoja myöten. Kuumenna voi keskilämmöllä. Lisää tomaatit ja anna paistua noin 20 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat selvästi pehmenneet.
Lorauta päälle hunajaa ja balsamicoa ja mausta. Anna paistua noin 10 minuuttia tai kunnes neste on vähentynyt.
Kaulitse voitaikinalevyä hieman suuremmaksi. Leikkaa esimerkiksi ruokalautasen avulla levystä ympyrän muotoinen pala, joka on hieman pannun halkaisijaa suurempi.
Siirtele tomaatit pannun keskelle ja asettele taikina päälle. Taittele reunat sisään. Sudi kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.
Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Suojaa tarpeen tullen loppuajasta leivinpaperilla, jos piirakka paahtuu liikaa.
Anna jäähtyä 10 minuuttia ja irroita piirakkaa reunoilta veitsen avulta. Aseta päälle tarjoilualusta ja keikauta piirakka. Koristele esimerkiksi lehtipersiljalla.
Nauti italialaisen Mionetto Proseccon kera!
Mionetto Prosecco Brut Organic
Mionetto on maailman suosituin prosecco. Laadukkaat rypäleet luottoviljelijöiltä yhdistettynä viinintekijöiden huippuosaamiseen ja uusimpaan teknologiaan ovat prosecco-talon menestyksen salaisuus. Pullon viisto etiketti on viinitilalle tunnusomainen ja ilmentää valikoiman hienostuneisuutta.
Viinin tuoksussa on aromaattista omenaa sekä erittäin kuivassa maussa raikasta sitrusta, päärynää ja aprikoosia. Kuplien runsaus ja kepeys tekevät siitä täydellisen kuohuvan nautittavaksi milloin tahansa.