Lasiin ja lautaselle: roseeviini ja kesäkurpitsa-fetajuustosalaatti
Kesäkurpitsa-fetajuustosalaatti ja Gato Negro Rose
Raikkaan kesäinen salaatti ja roseeviini vievät mielikuvitusmatkalle Välimerelle.
Resepti
Kesäkurpitsa-fetajuustosalaatti
200 g kesäkurpitsaa 1 punasipuli 100 g fetajuustoa 100 g viinirypäleitä 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 rkl hunajaa 1/2 sitruuna 1/4 tl kuivattua chiliä Tuoretta minttua Pinjansiemeniä Vadelmia

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Paista kesäkurpitsaa pannulla oliiviöljyssä 2–3 min. kunnes se pehmenee, mutta ei täysin kypsy.
Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää ripaus kuivattua chiliä, jos haluat annokseen pientä potkua. Sekoita hyvin.
Lisää paistetut kesäkurpitsat, puolitetut viinirypäleet, feta ja punasipulit ohuina viipaleina kulhoon. Lisää vielä tuoreita mintunlehtiä ja vadelmia, sekä paahdettuja pinjansiemeniä.
Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.
