Kolme varmaa valintaa joulun makumatkalle
Joulusi helposti herkullisin viinipaketti on tässä
Klassikko-cava kuuluu jouluun
Kuplat kuuluvat juhlaan ja ikoninen mustaan pulloon verhoiltu Freixenet Cordon Negro on monelle se ihana luottokuohuviini myös joulun aikaan. Luomurypäleistä perinteisellä menetelmällä valmistettu Cordon Negro on tyyliltään kuiva, sitruksinen, omenainen ja hennon mausteinen. Kaada itsellesi lasillinen ja laita rakkaimmat joululaulut soimaan samalla, kun kokkailet jouluisia herkkuja. Tämä cava sopii hienosti myös joulun kalaruokien ja pikkusuolaisten kanssa nautittavaksi.
Ruokasuositus – mätidippi sitruunan, tillin ja sipsien kera
Rieslingiä, tottakai!
Mitä yhteistä on kavereilla ja sukulaisilla? He kaikki haluavat rieslingiä joulupöytään! Rieslingiä löytyy moneen lähtöön, ja Arthur Metzin Grand Cru -tason Riesling Altenberg de Bergbietenin tarhalta on oiva valinta vaativampaankin makuun. Grand Cru -viinit edustavat Alsacen alueen huippulaatua ja ovat yhden tarhan viinejä, joissa voi maistaa rypäleiden kasvualueen ainutlaatuisen terroir´in. Viinin tasapainoisuus tulee parhaiten esille, kun se on viilennetty jääkaapissa kahden tunnin ajan. Yhdistä tämä raikkaan hapokas ja mineraalinen riesling rakastettuihin jouluisiin kalaruokiin. Jatka sillä huolettomasti myös perinteiseen pääruokaan, sillä viinin intensiivinen rakenne sopii upeasti myös laatikoille ja kalkkunalle.
Ruokasuositus – savulohimousse
Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten
Lue lisääPehmeän täyteläinen punaviini jouluillan tunnelmointiin
Pitkään kypsynyt ja täyteläinen tempranillo Riojasta pääruokien pariksi.
Jouluhan ei ole joulu ilman kunnon punaviiniä. Marqués de Cáceres Reserva Rioja täyttää täyteläisen ja tyylikkään jouluviinin vaatimukset. Viiniin käytetyt Tempranillo, Garnacha ja Graciano -rypäleet tulevat arvostetulta Rioja Altan alueelta Pohjois-Espanjasta. Viinin muhkeassa maussa on tummaa kirsikkaa, luumua, taatelia, mausteita ja paahteisuutta. Viinin aromit pääsevät oikeuksiinsa, kun viini saa hengittää ennen nauttimista, joten avaa pullo ja kaada se karahviin tuntia ennen tarjoilua. Maistele Cáceres Reservaa mehevän tumman lihan ja joulun juustojen parina. Jouluillallisen jälkeen kypsytetty Riojan punaviini maistuu hyvältä vielä nojatuolissakin hyvän kirjan ja suklaan kanssa.
Ruokasuositus – riistapata ja uunijuurekset
Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö
Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!