Tutustu saksalaisiin Hans Baer -viineihin
Hans Baer -viinit nautitaan hyvän ruoan ja ystävien kera
Loppukesä on yhdessäolon ja ruoan juhlaa! Kun rapukausi alkaa ja maan antimet puutarhassa alkavat kypsymään, on täydellinen aika löytää upeita yhdistelmiä saksalaisten raikkaiden valkoviinien ja suomalaisen lähiruoan välille.
Suomalaisten rakkaus saksalaiseen rieslingiin liittyy viinien ryhdikkääseen hapokkuuteen ja viettelevään aromikkuuteen. Rieslingin vallitseviin aromeihin kuuluu kukkaisuus, omenaisuus, limettisyys sekä usein kivihedelmien aromit, kuten aprikoosi.
Sauvignon Blanc on tunnettu rypäle etenkin Ranskasta ja Uudesta-Seelannista, mutta Saksassa rypäle on vielä pienessä roolissa. Ominaisuuksiltaan se kuitenkin on Rieslingin kaltainen raikkaan hapokkuutensa ja aromikkuutensa puolesta. Lajikkeelle tyypilliset aromit kääntyvät kohti karviaismarjaa, viinimarjan lehteä ja limettiä.
Raikas hapokkuus ja runsas hedelmä tekevät näistä molemmista viineistä erinomaisen nautittavia, helposti lähestyttäviä ja helppoja yhdistää suomalaisiin kesäruokiin. Kokeile yhdistää viinit rennosti esimerkiksi toast skageniin, yrttisiin kalaruokiin tai yrteillä ja juustolla täydennettyihin pastaruokiin. Valitse tuttu ja turvallinen riesling tai kokeile uutta tuttavuutta sauvignon blancia!
Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö
Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!