Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Sujauta Italian lumoa lasiin, tikkuun ja dippiin

Grillivartaat italialaisittain

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka & juoma

Kaipaatko ideoita grilliruokiin? Valmista grillivartaat italialaisittain ja viimeistele kokonaisuus valmiiksi mietityillä viineillä! Rapuvartaat ja napakka tomaattidippi, kana-saltimbocca-vartaat ja gremolata, antipastovartaat ja pistaasipesto sekä mansikka-nektariinivartaat limoncello-mascarponedipillä vievät kielen mennessään.

Grillivartaat nautitaan tänä kesänä italia-twistillä. Kokonaisuuden tähdittävät vartaille suunnitellut dipit ja kastikkeet sekä viimeistellyt viinivalinnat.

Vinkki! Aperitiiviksi sopii erinomaisesti italialainen Limoncello Spritz.

Katso grillivartaiden ohjeet ja inspiroidu oivaltavista ideoista!

Resepti

Grillatut rapuvartaat ja tomaattidippi

Rapuvartaat

500 g jättikatkaravunpyrstöjä 1 rkl oliiviöljyä 2 tl sitruunan kuoriraastetta suolaa mustapippuria

Napakka tomaattidippi

4 valkosipulinkynttä 2 dl oliiviöljyä ¼–½ tl kuivattuja chililastuja 1 tl suolaa 2 tl hunajaa 1 prk (400 g) luumutomaatteja

Lisäksi

2 sitruunaa
Grillatut rapuvartaat ja valkoviini pöydällä.
  • Kuivaa ravunpyrstöt talouspaperilla. Mausta öljy sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Kääntele ravut seoksessa ja jätä maustumaan.

  • Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää valkosipuli. Hauduta pehmeäksi.

  • Lisää kasariin murskatut chililastut, suola, hunaja ja tomaatit liemineen. Hauduta hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Soseuta tasaiseksi ja tarkista maku.

  • Pujota ravut vartaisiin ja grillaa ne nopeasti kypsiksi napakalla lämmöllä, noin minuutti molemmin puolin. Halkaise sitruunat ja grillaa samalla niiden leikkuupinnat karamellinruskeiksi.

  • Nosta vartaat vadille ja purista päälle grillatun sitruunan mehua. Tarjoa napakan tomaattidipin kanssa.

Zensa Fiano Organico 75cl
10 88
0.75 L

Zensa Fiano Organico 75cl

IGT Salento

Lue lisää

Viinisuositus: Zensa Fiano Organico

Fiano on yksi viimeaikoina arvostukseen nousseista italialaisista rypälelajikkeista. Rypäleen historia ulottuu todennäköisesti jo muinaisten kreikkalaisten aikoihin. Fiano tuottaa voimakkaita, hyvärakenteisia viinejä, joiden aromimaailma on yleensä pähkinäinen, savuinen ja mineraalinen.

Zensa Fiano on miellyttävän kuiva ja hyvät hapot omaava luomuviini. Sitruunaisen makumaailmansa ansiosta se on täydellinen pari rapuvartaille.

Resepti

Kana-saltimbocca-vartaat ja gremolata

Kanavartaat

400 g broilerin sisäfileetä 2 tl oliiviöljyä 1 tl hunajaa suolaa mustapippuria kourallinen tuoreita salvianlehtiä 1 pkt (80 g) parmankinkkua

Gremolata

1 ruukku lehtipersiljaa 2 valkosipulinkynttä 3 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä 2 tl sitruunamehua 1 dl oliiviöljyä suolaa mustapippuria
Grillatut kanavartaat italialaisittain ja gremolata-kastike.
  • Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuivaa fileiden pinnat talouspaperilla.

  • Sekoita oliiviöljy ja hunaja, valele fileet seoksella. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele fileiden päälle salvianlehtiä ja kääri ympärille kinkkuviipaleet. Pujota fileet varrastikkuihin. Grillaa vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia välillä käännellen.

  • Hienonna lehtipersilja ja valkosipuli kulhoon. Lisää rouhitut pähkinät, sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Tarjoile kanavartaat gremolatan kanssa.

Ricossa Rosato Nebbiolo DOC
11 98
0.75 L

Ricossa Rosato Nebbiolo DOC

Langhe Nebbiolo DOC

Lue lisää

Viinisuositus: Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato

Italialainen roseeviini ihastuttaa maullaan – miellyttävän kuivassa ja elegantissa viinissä on aistittavissa metsämansikkaa ja vadelmaa. Ricossa Rosato on valmistettu mahtipontisesta Nebbiolo-rypälelajikkeesta, jota yleisemmin tunnetaan arvostettujen punaviinien, barolojen ja barbarescojen, valmistuksessa.

Viini palkittiin hopeamitalilla sarjassaan Vuoden Viinit -kilpailussa.

Resepti

Antipastovartaat ja pistaasipesto

Antipastovartaat

1 pkt (250 g) tuorepastatortellineja (ricotta-pinaatti) 12–16 kivetöntä oliivia 12–16 aurinkokuivattua tomaattia 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien mausteöljyä

Pistaasipesto

1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä 1 dl parmesaania raastettuna 1 valkosipulinkynsi 1 dl basilikanlehtiä 1 dl mintunlehtiä 1–1 ½ dl oliiviöljyä suolaa
Grillatut antipastovartaat, joissa on tortellineja ja aurinkokuivattua tomaattia.
  • Mittaa kaikki pestoainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.

  • Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.

  • Sujauta tortellinit, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit vartaisiin ja valele ne mausteöljyllä. Grillaa antipastovartaat kuumiksi tasoparilalla.

  • Tarjoa vartaat pistaasipeston kanssa.

Roberto Sarotto Gavi Virgilio
14 98
0.75 L

Roberto Sarotto Gavi Virgilio

DOCG Gavi

Lue lisää

Viinisuositus: Roberto Sarotto Gavi Virgilio

Raikas Cortese-lajikkeesta valmistettu Gavi DOCG on tuoksultaan upean trooppisen hedelmäinen sekä kukkainen ja maultaan raikas, hennon omenan vivahteinen.

Roberto Sarotto on tunnettu siitä, että hän yhdistää onnistuneesti seitsemän sukupolven viininvalmistusperinteitä ja moderneja innovaatioita. Gavilla on potentiaalia nousta suomalaisten suosimaksi valkoviiniksi, ja taidokas viinintuottaja Roberto Sarotto on loistava suunnannäyttäjä tälle tielle. 

Resepti

Mansikka-nektariinivartaat ja limoncello-mascarponedippi

Mansikka-nektariinivartaat

400 g mansikoita 2–3 nektariinia 50 g voita sulatettuna 2 tl fariinisokeria 1 tl vaniljasokeria 1 tl sitruunan kuoriraastetta

Limoncello-mascarponedippi

1 dl ranskankermaa 1 rkl tomusokeria 2–3 rkl limoncelloa 1 tl sitruunan kuoriraastetta 250 g mascarponea
Grillatut jälkiruokavartaat, joissa on mansikoita ja nektariinia.
  • Puhdista mansikat ja lohko nektariinit. Pujota ne vartaisiin.

  • Sekoita ranskankerman joukkoon tomusokeri, limoncello ja sitruunankuori. Lisää mascarpone. Tarkista maku.

  • Sekoita kuuman voisulan joukkoon sokerit ja sitruunankuori. Grillaa mansikka-nektariinivartaat kuumiksi ja valele niitä samalla maustetulla voisulalla.

  • Tarjoile jälkiruokavartaat limoncello-mascarpone­dipin kanssa.

Pino Pino Vino Frizzante Pinot Noir 75cl
10 36
0.75 L

Pino Pino Vino Frizzante Pinot Noir 75cl

Provincia di Pavia IGT

Lue lisää

Viinisuositus: Pino Pino Vino Frizzante Pinot Noir

Tiesitkö, että tummasta rypälelajikkeesta voi valmistaa valkoviiniä? Ihanan pirskahteleva Pino Pino Vino Frizzante on Pinot Noir -lajikkeesta valmistettu valkoviini.

Puolikuiva Pino Pino Vino Frizzante vertaansa vailla oleva valinta grillatuille jälkiruokavartaille. Pirteän hapokas viini luo tasapainoisen kokonaisuuden limoncello-mascarponedipin kanssa.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!