Lasiin ja lautaselle: chileläinen punaviini ja entrecôte
Entrecôte, chimichurri ja Casa Ruidiaz Cuvée Especial Cabernet Sauvignon
Chileläinen cabernet sauvignon – täydellinen yhdistelmä pihville ja yrttisen mausteiselle kastikkeelle!
Resepti
Grillattu entrecôte ja chimichurri
Entrecôte
4 pihviä (entrecôte) 2 rkl oliiviöljyä 2 valkosipulinkynttä Suolaa ja mustapippuria Tuoreita yrttejä, kuten timjamia tai rosmariiniaChimichurri-kastike
1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna 2 rkl punaviinietikkaa 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 1/2 dl oliiviöljyä 1/4 tl chilihiutaleita 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 1 rkl tuoretta sitruunamehua
Sekoita kaikki chimichurrin ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Levitä pihville oliiviöljyä, murskattua valkosipulia, yrttejä, suolaa ja pippuria. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 min. ennen grillaamista.
Grillaa tai paista pihviä keskilämmöllä noin 4-5 min. kummaltakin puolelta pihvin paksuudesta riippuen.
Anna pihvin levätä 5-10 min., jotta pihvi pysyy mehukkaana. Kaada runsaasti chimichurri-kastiketta pihville tai tarjoile erikseen dippikastikkeena. Tarjoile grillattujen kasvisten ja paahdettujen perunoiden kera.
