Perlagella panostetaan ekologiseen viininviljelyyn
Venetolainen Perlage oli Italian ensimmäisiä luomukuohuviinin tuottajia, jonka perusti seitsemän Nardin veljestä vuonna 1985. Se on edelleen perheyhtiö, joka alun perin oli erikoistunut proseccoihin, mutta ajan myötä valikoima on laajentunut myös puna- ja valkoviineihin.
”Olemme perustamisesta lähtien keskittyneet luomuun niin viinin viljelyssä kuin valmistuksessakin. Luonnon kunnioittaminen ja sen hyvinvointi on kaiken tekemisemme keskiössä”, Marcella Callegari kertoo.
”Kaikilla viineillämme on luomusertifikaatti, lisäksi uuden tuotantoteknologian ansiosta viiniemme sulfiittipitoisuudet ovat 20-40 % alhaisemmat kuin EU:n luomuasetuksen määrittämät maksimiarvot.”
Ekologisuus on paljon enemmän kuin pelkkää luomua
”Kaikilla viineillämme on ollut vuosikerrasta 2015 alkaen myös European Vegetarian Unionin myöntämä vegan-sertifikaatti”, Marcella jatkaa. ”Sertifikaatti kattaa aivan koko tuotantoprosessin. Edes etikettien, kartonkisten kuljetuspakkausten tai liimojen valmistuksessa ei käytetä mitään eläinperäisiä aineita. Viinien kirkastamisessa hyödynnetään pääsääntöisesti palkokasvien proteiineja.”
Kestävä kehitys näkyy kaikessa Perlagen toiminnassa. Puna- ja valkoviinit pakataan kevyisiin lasipulloihin, toimisto on niin kutsuttu low impact office, jossa esimerkiksi sähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla. Tähän mennessä yrityksen hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet peräti 23 %.
Perlagella on useita kansainvälisiä laatusertifikaatteja ja erityisen tyytyväinen Marcella on uusimmasta B Corp -sertifikaatista.
”Perlagelle myönnetty B Corp –todistus annetaan yrityksille, joilla kestävä kehitys ja eettiset arvot ovat yrityksen kivijalkoja ja joiden toiminta on vastuullista ympäristöä, työntekijöitä kuin paikallista yhteisöä kohtaan. Olemme ensimmäinen italialainen viinitalo, jolle B Corp on myönnetty.”
Perlage
Perlage on seitsemän Nardin veljeksen omistama perheyritys, joka on perustettu vuonna 1985. Veljeksille on alusta lähtien ollut tärkeää luonnonmukaisen viljelyn periaatteet sekä luonnon kunnioittaminen kaikessa toiminnassa.