Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken ja
Etikkamarinoitu lohi
Vuoden vaihteen suurimpia herkkuja ovat juhlapöydän kalat. Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen suunnitteli reseptin etikkamarinoidulle lohelle, joka on helppo valmistaa jo edellisenä päivänä. Trendikäs Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken vastaa ominaisella hapokkuudellaan lohen kutsuun ja luo raikkaan yhdistelmän kalakattauksen kanssa.
Miellyttävän kuiva ja hapokas Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken on upea taidonnäyte maineikkaalta Moselin viinialuuelta, Saksasta. Ota resepti talteen ja nauti herkullisesta ruoan ja juoman yhdistelmästä!
Resepti
Etikkamarinoitu lohi
600 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä 3 rkl karkeaa merisuolaa Liemi: 1 dl väkiviinaetikkaa 2 dl sokeria 3 dl vettä 1 punasipuli 1 kanelitanko 1 rkl korianterinsiemeniä 2 tähtianista 1 tl mustapippureita 2 laakerinlehteä
Suolaa lohifileen pinta karkealla merisuolalla ja anna maustua viileässä parin tunnin ajan.
Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi fileerausveitsellä. Laita siivut lasipurkkiin ja kaada liemi purkkiin lohen päälle. Anna maustua kylmässä yön yli.
Dr. Pauly-Bergweilerin vahvuus laaturieslingien tuottajana piilee sen omistamissa viinitarhoissa. Erittäin huolellinen tarhojen hoito, tarkoituksellisen matalat satomäärät ja selektiivinen käsinpoiminta ovat laadun kulmakivet.
Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trockenin löydät Alkon vakiovalikoimasta!