Lasiin ja lautaselle: puolikuiva valkoviini ja Cacio e Pepe
Cacio e Pepe ja Asio Otus White Blend
Oletko jo kokeillut trendikästä ja helppoa pippuripastaa? Annoksen seuraksi sopii italialainen puolikuiva valkoviini.
Resepti
Cacio e Pepe sitruunalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä
250 g pastaa (spaghetti tai tonnarelli) 150 g Pecorino Romano -juustoa raastettuna 50 g Parmigiano Reggiano -juustoa raastettuna 1 rkl mustapippuria rouhittuna 1 sitruuna 2 rkl oliiviöljyä Suolaa Basilikaa ja paahdettuja pinjansiemeniä koristeluun

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä noin 1 dl keitinvettä.
Valmista kastike: Lämmitä oliiviöljy suuressa pannussa. Lisää rouhittu mustapippuri ja paahda sitä muutama sekunti, jotta mausteet heräävät.
Yhdistä pannulle keitetty pasta ja sekoita hyvin, jotta pasta imee pippurista makua. Sekoita mukaan raastetut juustot ja lisää hieman pastan keitinvettä. Lisää sitruunan kuori ja mehu tuomaan raikkautta ja kirpeyttä. Sekoita kunnes kastike on tasainen ja kermaisen pehmeä. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jotta kastikkeesta tulee täydellisen sileää.
Annostele pasta lautasille ja ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti!