Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Lasiin ja lautaselle: puolikuiva valkoviini ja Cacio e Pepe

Cacio e Pepe ja Asio Otus White Blend

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka ja juoma, Ruoka & juoma

Oletko jo kokeillut trendikästä ja helppoa pippuripastaa? Annoksen seuraksi sopii italialainen puolikuiva valkoviini.

Resepti

Cacio e Pepe sitruunalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä

250 g pastaa (spaghetti tai tonnarelli) 150 g Pecorino Romano -juustoa raastettuna 50 g Parmigiano Reggiano -juustoa raastettuna 1 rkl mustapippuria rouhittuna 1 sitruuna 2 rkl oliiviöljyä Suolaa Basilikaa ja paahdettuja pinjansiemeniä koristeluun
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä noin 1 dl keitinvettä.

  • Valmista kastike: Lämmitä oliiviöljy suuressa pannussa. Lisää rouhittu mustapippuri ja paahda sitä muutama sekunti, jotta mausteet heräävät.

  • Yhdistä pannulle keitetty pasta ja sekoita hyvin, jotta pasta imee pippurista makua. Sekoita mukaan raastetut juustot ja lisää hieman pastan keitinvettä. Lisää sitruunan kuori ja mehu tuomaan raikkautta ja kirpeyttä. Sekoita kunnes kastike on tasainen ja kermaisen pehmeä. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jotta kastikkeesta tulee täydellisen sileää.

  • Annostele pasta lautasille ja ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti!