Baileys-mokkapalat
Astetta paremmat mokkapalat – halloweenin Baileys-mokkapalat
Suklaata, Baileys-kermalikööriä, kahvia ja pumpkin spice -mausteseosta. Näiden Baileys-mokkapalaleivosten makuyhdistelmä vie jalat alta!
Suomalaiset ovat tunnetusti mokkapalakansaa, mutta tällä ohjeella tuunaat klassikosta ylellisen ja juhlavan halloween-herkun!
Aikuiseen makuun sopivat Baileys-mokkapalat ovat hienostuneita niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin. Suklaa ja kermalikööri yhdistyvät valloittavasti mokkapalojen kahviseen makuun, ja trendikkäästä Pumpkin Spice Latte -kahvijuomasta tuttu kanelin, neilikan, inkiväärin ja muskottipähkinän mausteseos saa leivokset maistumaan halloweenilta.
Baileys Original Irish Cream -kermalikööriä lisätään tässä reseptissä sekä mokkapalaleivosten pohjaan, täytteeseen että kuorrutukseen. Leivos kootaan kahdesta mokkapalakerroksesta, ja kiiltävä kuorrute jätetään valuvaksi. Leivokset koristellaan vielä ruskean ja oranssin värisillä koristerakeilla ja syötävillä kurpitsakoristeilla.
Resepti
Baileys-mokkapalat
Pohja
125 g voita 1 dl Baileys Original Irish Cream -kermalikööriä 2 tl espressopikakahvijauhetta 2 kananmunaa 2 dl sokeria 2½ dl vehnäjauhoja ¼ dl tummaa kaakaojauhetta 1½ tl leivinjauhetta ½ tl jauhettua kanelia ¼ tl jauhettua neilikkaa ¼ tl jauhettua inkivääriä ¼ tl jauhettua muskottipähkinääTäyte
100 g tummaa suklaata (noin 50 % kaakaota) 1¼ dl kuohukermaa 100 g maustamatonta tuorejuustoa 1 rkl Baileys Original Irish Cream -kermalikööriäKuorrutus
200 g tummaa suklaata (noin 50 % kaakaota) 2 dl kuohukermaa 5 rkl Baileys Original Irish Cream -kermalikööriä 2 tl espressopikakahvijauhettaKoristeluun
värikkäitä koristerakeita syötäviä Halloween-koristeitaSulata voi kattilassa. Lisää Baileys-kermalikööri ja pikakahvijauhe. Sekoita hyvin ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen jäähtyneen kahviseoksen kanssa.
Levitä taikina leivinpaperin päälle matalaan paistovuokaan (36 cm x 25 cm).
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Siirrä pohja leivinpaperin avulla leikkuulaudalle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä lähes kädenlämpöiseksi. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja kermalikööri toisessa kulhossa. Sekoita tuorejuusto kerman joukkoon. Lisää lopuksi suklaa kahdessa erässä vatkaten.
Siisti leivospohjan reunat veitsellä suoriksi ja leikkaa pohja kahteen tasakokoiseen palaan. Levitä täyte toiselle pohjalle. Nosta toinen levy päälle ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.
Leikkaa jähmettynyt kakkulevy tasakokoisiksi paloiksi (6–8 palaa).
Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa veitsellä ja laita metalli- tai lasikulhoon. Lämmitä kerma, kermalikööri ja pikakahvijauhe kattilassa juuri ja juuri höyryävän kuumaksi. Kaada kerma suklaan päälle ja anna olla 30 sekuntia. Sekoita nuolijalla tasaiseksi ja kiiltäväksi seokseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken, että se hieman paksuuntuu. Valuta kuorrutus leivosten pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.
Baileys Original Irish Cream
Baileys Original Irish Cream on maailman myydyin kermalikööri, jonka korkealuokkaiset raaka-aineet takaavat hienon maun lisäksi samettisen koostumuksen. Paikallisten perheyritysten tuottama tuore kerma sulautuu taidokkaasti irlantilaiseen laatuviskiin, ja ylellinen aito vanilja sekä kaakaopavut lisäävät miedon suklaisen vivahteen. Makea, toffeeseen taittava maku ja tuoksu.
Baileys Original Irish Cream maistuu parhaimmillaan sellaisenaan muutaman jääpalan kera tarjoiltuna. Taipuu täydellisesti makeaksi jälkiruokacocktailiksi tai tuomaan arkiseen kahvihetkeen hieman luksusta. Kuin tehty hitaaseen nautiskeluun ja kepeään seurusteluun. Baileys on ainoa kermalikööri, joka takaa jopa kahden vuoden säilyvyyden valmistuspäivästä, avattuna tai avaamattomana.